Севиля вярва на статистиката, Бенитес иска подарък за ЧРД

Интересни четвъртфинали в Лига Европа

Sportinglife
Sportinglife 07:20 ч., 16 Апр 2015
0
571
GETTY IMAGES

В четвъртък от 22:05 ч. наше време ще се изиграят първите четвъртфинални срещи от турнира Лига Европа. Битките обещават да бъдат интересни, въпреки че доста от смятаните за фаворити отбори напуснаха надпреварата.

Единствено Италия от Топ 5 първенствата успя да придвижи двама свои представители сред последните осем, а сред тях изненадващо видждаме и два тима от Украйна.

Англия и Франция нямат отбор, а Испания и Германия имат по един. Миналата година купата отиде на Пиренеите, а сега Севиля ще се опита да дублира успеха си.   

Севиля - Зенит

Севиля отстрани Зенит на четвъртфиналите в турнира Лига Европа миналата година, след което вдигна трофея. Отново коравите руснаци застават на пътя на севилци на същия етап от надпреварата. Испанският тим четири пъти е срещал руснаци, а победите му у дома са три срещу едно поражение.

Зенит пък има само два успеха от 14 срещи с испански съперници. Севиля се уповава и на друга статистика - тимът неизменно вдига трофея, когато стигне до последните осем. Зенит също спечели втората по значимост титла на Стария континент през сезон 2007/08.

Севилци са в поредица от седем поредни победи в Европа на своя "Рамон Санчес Писхуан", която започна на четвъртфиналите в миналото издание на турнира Лига Европа.

Зенит няма равенство в клубните турнири в последните си 19 мача, в които регистрира 8 победи и 11 поражения.

Зенит и Севиля са два от трите отбора на четвъртфиналите, които са печелили турнира, а руснаците са единственият отбор, който оцеля до тази фаза, присъединявайки се от групите на Шампионската лига.

Унай Емери, треньор на Севиля, изведе отбора до трофея миналия сезон, а наставникът на Зенит Андре Вияш Боаш също е печелил Лига Европа, но като старши треньор на Порто.

Волфсбург - Наполи

Турнирният боец Рафаел Бенитес и неговият Наполи гостуват на една от сензациите в Бундеслигата Волфсбург. Мачът е навръх 55-та годишнина на испанския треньор, който направи славна кариера във Валенсия и Ливърпул.

В предишния кръг Волфсбург се наложи над друг италиански тим - Интер с гръмкото 5:2 като общ резултат и неаполитанците подходжат сериозно. Балансът на Наполи срещу германци обаче не дава големи надежди.

От 16 мача бившият тим на Марадона има само 4 победи и нито една на немски земя. Наполи обаче е корав при гостуванията си в Европа и през тази кампания не е допуснал гол в предишните си три мача.

Италианците, заедно със Севиля и Зенит, са един от трите бивши шампиони, които продължават напред. Наставникът на гостите Рафа Бенитес е с огромен опит в клубните турнири, след като завоюва Купата на УЕФА с Валенсия, Шампионската лига с Ливърпул и Лига Европа с Челси.

Динамо Киев - Фиорентина

Динамо Киев също проби до четвъртфиналите, но украинският гранд се изправя срещу един от кошмарите си - Фиорентина. Четири пъти "виолетовите" се преодолявали този съперник по един и същи начин - победа с един гол разлика в първия мач и равенство 0:0 във втория.

Украинците имат само две победи в 18 срещи с италиански клубове, като две от тях са срещу Рома в Шампионската лига през сезон 2004/05 - едната служебна.

Нападателят на Фиорентина Марио Гомес се нуждае от още един гол, за да заеме четвърто място във вечната реализаторска ранглиста на германските футболисти в Лига Европа (Купата на УЕФА). Гомес е с 39 гола, колкото има и Карл-Хайнц Румениге. Герд Мюлер, Юп Хайнкес и Улф Кирстен са съответно с 62, 45 и 43 попадения.

Брюж - Днипро

Белгийският Брюж все още няма поражение в тазгодишното издание на турнира, а сега предстои мач с изненадата Днипро. На осминафиналите Брюж се справи с Бешикташ, който преди това изхвърли английския Ливърпул.

Белгийците обаче играят трудно срещу украинци и нямат победа в последните си седем срещи със съперници от тази страна - 4 равенства и 3 поражения. Брюж е и единственият непобеден до момента отбор в турнира и е с пет поредни успеха.

За контраст - Днипро преклони глава на четири пъти от старта на груповата фаза. Белгийците се борят за първи път да достигнат до полуфиналите в надпреварата от сезон 1991/92, когато губят от Вердер.

Най-големите успехи на Днипро са два полуфинала в турнира за КНК - 1984/85 и 1989/90. Настроението в Брюж е приповдигнато, след като преди три седмици отборът спечели първия си трофей от осем години, надигравайки лютия съперник Андерлехт с 2:1 на финала в турнира за Купата на Белгия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията