Каталунска нощ край Айфеловата кула – 3:1 над ПСЖ

Суарес вкара гол №1000 за Барса

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 16 Апр 2015
0
2807
Getty Images

Луис Суарес вкара гол №1000 на Барселона в евротурнирите, а каталунците са първият сигурен полуфиналист в Шампионската лига. С перфектна игра Барса смаза ПСЖ с 3:1 на „Парк де Пренс” и не остави никакво съмнение кой е по-добрият.

Суарес бе героят с две попадения, Неймар заби третото.

Вече Барселона има 1001 гола в евротурнирите и живее в приказка от 1001 нощ. И тук предстои тежка битка с Реал (Мадрид), която ще наподобява съперничеството между Лео Меси и Кристиано Роналдо.

„Кралете” са вкарали 1016 гола в историята си. Трети е Байерн, който изостава далече със „само” 823. Четвърти е Ювентус със 748.

„Доминирахме мача по всички показатели – каза Суарес. – Все още не сме се класирали. Има още 90 важни минути на „Камп Ноу”.”

Суарес се превръща в машината, заради която бе купен от Ливърпул. В последните 11 мача той вкара 11 гола.

Уругваецът е специалист и по попадения във важни моменти – като при гостуването на Манчестър Сити и в Ел Класико срещу Реал.

Пари Сен Жермен бе в серия от 33 мача без загуба на свой терен в евротурнирите. Без наказания Златан Ибрахимович обаче битката с каталунците бе неравностойна.

„Бяхме перфектни в халфовата линия, опасни в атака и солидни в защита – похвали отбора Луис Енрике. – Щях да съм по-доволен, ако Матио не си бе вкарал автогол. 3:0 щеше да е най-заслуженият резултат от тази вечер. Сигурен съм, че Пари Сен Жермен има сили да се върна в дуела на нашия стадион. Съперникът няма какво да губи, а ние трябва да сме внимателни.”

„Много съм разочарован – призна треньорът на ПСЖ Лоран Блан. – Играчите се раздадоха, не мога да им се сърдя. Искам  да отидем в Барселона с друго лице.  В състава ни ще се върнат четирима или петима футболисти. Но на първо място трябва да победим Ница в първенството и след това ще мислим за реванша.”

Барселона вероятно ще е без Андрес Иниеста, който получи контузия на „Парк де Пренс”. Испанският наионал бе сменен принудително, но информациите от Каталуния са, че не е нищо сериозно. Вероятно ще трябва десетина дни почивка.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията