WTA подписа договор за 525 млн. долара

Асоциацията сключи 10-годишен договор за телевизионни права с компанията Perform

Sportinglife
Sportinglife 12:00 ч., 10 Дек 2014
0
383

Ръководството на Женската тенис асоциация (WTA) се споразумя за мащабен 10-годишен договор на стойност над 525 млн. долара за медийните си права в периода 2017-2026 година.

В контракта е заложено излъчването на повече от 2000 мача годишно и изпълнителния директор на WTA - Стейси Аластър, го нарече "изключително ключов момент".

На практика сделката продължава сътрудничеството за разпространение на международните телевизионни права с компанията PERFORM, което беше със срок от 2013-2016 г.

Според Аластър, новият договор ще даде на феновете много по-голям шанс да гледат любимите си тенисистки.

Според досегашното споразумение само една трета от мачовете на сингъл от календара на WTA са били достъпни за зрителите.

Сега обаче WTA и PERFORM разработват нова платформа, която ще излъчва всички двубои на единично от основните схеми на турнирите, заедно с полуфиналите и финалите на двойки. Успоредно ще се направят инвестиции и в онлайн покритието на надпреварите, заедно магазинни тв предавания.

Аластър увери, че новият контракт ще вкарва по $33 млн. годишно от медийни права в касата на Женската тенис асоциация, което е двойно повече от досешната инвестиция.

Освен това, PERFORM ще влага 8-цифрена сума за "цялостното развитие на продукта" през всеки от сезоните.

"Сами разбирате, че това говори много за перспективите, които партньорите ни виждат в женския тенис - коментира Аластър. - Идва време, в което поглеждаш към бъдещето, а ние постоянно предлагаме нови звезди на световната сцена, което показва стойността и постоянно развиващите се възможностите на състезателките ни."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията