Раненият Реал приема вдъхновения Атлетико

Ще успеят ли "кралете" да се справят с кадровите проблеми

Sportinglife
Sportinglife 09:55 ч., 22 Апр 2015
0
659
GETTY IMAGES

Карло Анчелоти не спести суперлативите към отбора си преди важната битка. Реал се готви да посрещне съгражданите си от Атлетико в реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига, а наставникът на "кралете" заяви, че разполага с най-добрия отбор в света.

Това вероятно не е толкова далеч от истината, но италианецът има сериозни проблеми преди мадридския сблъсък в лигата на богатите.

През уикенда Реал постигна пирова победа над Малага, след като се контузиха Лука Модрич и Гарет Бейл.

Вероятни състави

Реал: Касийяс, Карвахал, Рамос, Варан, Коентрао, Иско, Кроос, Ийяраменди, Хамес, Роналдо, Ернандес

Атлетико: Облак, Хуанфран, Миранда, Годин, Сикейра, Габи, Коке, Арда, Тиаго, Гризман, Манджукич

Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид

Съдия: Феликс Брих, Германия

Начало: 21:45 часа

Марсело е наказан, а във вторник стана ясно, че Анчелоти няма да може да разчита и на Карим Бензема, който не е излекуван от травмата в коляното.

"Контузиите са нещо, което трябва да преживеем. Правили сме го преди, ще го направим и сега. Ние сме без някои важни играчи, но няма как да сме по-мотивирани. Атлетико е силен, един от най-добрите отбори в защита, и затова трябва да играем по начина, по който играхме през първото на техния стадион", заяви Анчелоти.

Колегата му Диего Симеоне пък сподели, че не се интересува от затрудненията на съперника, а гледа единствено и само своя отбор.

"Искаме да се наслаждаваме на повече такива вечери, защото не се случват често. Не бих казал, че има напрежение върху отборите, а по-скоро става въпрос за отговорност. Мисля как да ударим Реал, а не затова, че Модрич няма да играе. Фокусирани сме върху нашето представяне.

Справяме се отлично в защита. Имаме страхотни играчи отзад и ми е трудно да избирам кои са най-подходящи за съответния мач. Имам футболисти, които носят сигурност в отбрана и атакуват, когато това е възможно", заяви Ел Чоло, който няма да може да разчита на услугите на Марио Суарес, който е наказан.

Марио Манджукич е под въпрос заради болки в глезена, като това са и единствените главоболия на аржентинеца.

Реал и Атлетико се познават до болка, след като ще се изправят един срещу друг за осми път в рамките на девет месеца.

"Дюшекчиите" спечелиха с 2:1 като гости и 4:0 у дома в Примера. Атлетико триумфира и за Купата на краля над градския си съперник след 2:0 като домакин и и 2:2 в реванша. За Суперкупата тимът на Диего Симеоне постигна успех след 1:1 на "Бернабеу" и 1:0 у дома.

Първият двубой от Шампионската лига завърши без попадения, което означава, че и голово равенство в реванша върши работа на "дюшекчиите".

Но опитно куче като Анчелоти няма да се даде лесно.

Италианецът е вдигал четири пъти най-значимия трофей в европейския футбол, след като изведе Милан до две титли през 2003 и 2007, а през 1989 и 1990 триумфира в турнира като футболист на "росонерите".

Анчелоти и Симеоне са се срещали само веднъж на футболния терен - през 1991-а, когато Милан побеждава с 1:0 Пиза, първия европейски отбор на Симеоне.

На треньорско ниво вече са се изправяли 11 пъти един срещу друг, като аржентинецът води в общия баланс с 5 победи на сметката си срещу 3 за Анчелоти.

Със сигурност на "Бернабеу" ни очаква вълнуващ мач, след който единият мадридски представител ще трябва да преклони глава.

"Мачът е важен за клуба, за феновете и за играчите. Имаме шанс да играем нов финал и отборът ми го заслужава", надъха своите Анчелоти на пресконференцията преди дербито.

Но какво ли му е подготвил хитрият Симеоне?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията