Тодор Батков

И дружно пляснаха с ръце...

Обикновеният левскар не иска власт. Иска хубава игра, победи и трофеи.

Стоян Георгиев
Стоян Георгиев 12:20 ч., 06 Ное 2014
0
1226
Илиян Tелкеджиев, Lap.bg

„Тодоре, махай се бре!“, крещят трибуните с декларация.

„Няма да ги оставя да ми ходят по главата“, отвръща адвокатът някъде отдалече.

„Герена“ е пред взрив. По-силен дори от този на сектор „А“. Очаква се сблъсъкът на двата полюса с еднакъв заряд и въпросът е кой ще отлети по-далеч.

Революция ли?

Всичко е цветя и рози, разбрахме в сряда вечер. Батков си дойде, посети фенове и заедно начертаха светлото бъдеще. Прегърнаха се по-силно дори от Емил Велев-Кокала и Атанас Узунов, които се обиждаха на „цървул“ и „мишок“ в неделя в Пловдив. За повечето левскари това обаче звучи като „.прегръдката на смъртта“.

Не че Левски ще умре. Това е абсурдно и го показа вечният враг ЦСКА миналото лято.

Васил Колев

Това, което сме се уговорили е за феновете да бъдат запазени 15% от акциите на клуба. Капиталът на Левски ще бъде между 25 и 30 млн. лева, когато Батков капитализира дълговете на клуба към себе си и свои фирми.
Ще има нов управителен съвет към декември, като се очаква човек от Националния клуб на привържениците и човек от тръста да влязат, за да не бъде управлявано еднолично от Батков. Това ще бъде гарант, че всичко ще бъде прозрачно.

От срещата между Батков и феновете се разбра, че ще управляват заедно. Че има сериозни задължения и опасения за лиценза. Не разбрахме обаче от къде ще дойдат средствата. Феновете трябвало да намерят над един милион лева. Батков трябвало да изправи клуба, намери финанси за селекция, която поне да спре черната серия във вечното дерби и да стабилизира отбора.

А въпросът „Кой“ висне със страшна сила. Кой ще финансира всичко това?

Обикновеният левскар не иска власт. Иска хубава игра, победи и трофеи. Бил на мачовете с ЦСКА и Локомотив (Сф), ядосвал се, протестирал, изпил гневно едно в кръчмата. И чакал с трепет новините от съдбовната среща, за да разбере, че новини няма.

Батков получи декларация с 12 въпроса, но не отговори публично на нито един. А доста от тях бяха съвсем на мястото си и наистина „ходеха“ по главата му.

А още въпроси висят със страшна сила.

Дали Димитър Димитров-Херо наистина ще дойде? Гонзо ли ще остане? Или новият Мурсия чака на хоризонта?

Дали сектор „А“ на „Герена“ най-накрая ще бъде готов, след като срокът за завършване отдавна отмина?

Време разделно отдавна е дошло в Левски. Сега е моментът столетният клуб да не се примири да бъде обикновен средняк, който трепери за мястото си в първата шестица на „А“ група. Това е недопустимо!

Затова трябва левскарският дух да ври и кипи, да бъде корективът на ръководството, когато е най-тежко положението. Но трябва да е с мярка, а не свободно летене в сферата на хаоса. Защото Батков е заслужил да се слави като президент №1 на Левски, но няма право да лежи на стара слава. Защото доброто минало не оправдава тъмното бъдеще. Затова представителите на феновете и адвоката дължат много повече на цялата „синя“ общественост от това „Разбрахме се!“

Въпроси безкрай останаха да висят със страшна сила. А дружното пляскане с ръце е просто до следващия мач. Добре, че поне ЦСКА скоро не се вижда на хоризонта.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията