Меси: Салфетката на Чарли? Не съм я виждал!

Лео говори за сина си, Барса и това как минава един негов ден

Sportinglife
Sportinglife 10:00 ч., 22 Апр 2015
1
3873
Getty Images

Лионел Меси не дава много интервюта и прави впечатление на изключително затворен. Скромен, казват някои. Интроверт – заключават други.

Но Лео се съгласи да говори пред списание „4-4-2” и преведе читателите през един негов ден. Говори за Барса, за трофеите, за миналото и за мотивацията си да бъде най-добрият.

Раждането на Тиаго

Животът ми се промени, когато синът ми се появи. Той вече е най-важното за мен. Първата ми мисъл винаги е за него. Това е най-прекрасното нещо, което ми се е случвало.

Това бе и най-добрият подарък, който съм получавал. Той още не знае кой е татко му, той е само на 2 години! В последните месеци опитва да говори и да комуникира, разбира всичко. Но не осъзнава какво прави татко му и, че е известен.

Антонела ми казва, че като ме види на телевизора ме разпознава. Страхотно е!

На път за тренировка

В колата съм спокоен, карам бавно и релаксирам – опитвам да се изключа. Но се случва някой да пресича на светофара и да ме види. Зяпва с уста и сочи колата. Това наистина е забавно!

Тренировките

Пристигаме час преди началото на тренировката. Закусваме заедно, това е традиция в Барса. Всеки си подготвя своите неща, преди да започне футболната част на деня. Някои влиза във фитнеса за половин час, друг отива на стречинг, ако има и някакво оплакване от малка травма.

Една група се събираме да пием мате - южноамерикански чай с много кофеин. Понякога аз си правя разходка около игрището, просто за разпускане, или си седя в съблекалнята.

Всеки ден е различно, но пиенето на мате е традиция. Това е ежедневие, говорим си и се готвим за тренировката с чая.

Съблекалнята

Всеки си има стил. Всеки е различен. Аз си се нося в дънки и тишърт, напълно небрежно. Атмосферата е добра, винаги има шеги. Най-близък съм с Дани Алвеш, приятелството ни продължава от години. На терена това също помага, разбирам се с него телепатично.

Извън игрището всеки си има семейство и личен живот, но опитваме да се събираме от време навреме. Когато обаче трябва да взимаш детето от училище и да си ляга рано – не е лесно. А повечето вече сме родители.

Пике, Иниеста, Сеск и Ла Масиа

Чувството е страхотно – споделили сме всички тези моменти заедно, а сме приятели и съотборници от толкова години. Растяхме заедно, живеем заедно, трудим се заедно. Дали Пике е най-големият майтапчия? (смее се). Има и силни моменти, да! Но на терена е сериозен. Когато стане дума за футбол, в съблекалнята на Барса има само две думи – работа и сериозност.

Източник: Four Four Two

1 коментара

1 Кристиян Евтимов 22.04.2015 12:19:29
4 0

Интересна статия за един от най- добрите спортисти евър.

Твоят коментар:

Close Обратно към статията