Ювентус очаква нощ на страдание

Това може и да е последният шанс на Бербатов за полуфинал в Шампионската лига

Sportinglife
Sportinglife 10:20 ч., 22 Апр 2015
0
591
Getty Images

Димитър Бербатов и Монако се готвят за своята голяма вечер, след като Ювентус ги победи с 1:0 в първия четвъртфинал за Шампионската лига.

„Ще бъдем готови на 150 процента”, закани се бранителят Абденур. Целият тим е надъхан за реваша, като се опира и на историята на сблъсъците с италианци.

Монако не е губил от съперник от Серия „А” на своя стадион. Последният мач е именно срещу Юве през сезон 1997-98 г., когато в княжеството домакините печелят с 3:2. Но не стигна, защото в първия мач Ювентус бе спечелил с 4:1, с хеттрик на Алесандро дел Пиеро (2 от дузпи) и едно попадение на Зинедин Зидан.

Днес Дел Пиеро и Зидан няма да играят. А Ювентус никога не е печелил мач от турнира на шампионите във Франция.

Любопитно, европейският дебют на Масимилиано Алегри като треньор бе срещу французи. През сезон 2010-2011 той изведе Милан срещу Оксер в първи мач от групата на Шампионската лига и спечели с 2:0.

Но довечера няма да е лесно.

„Ще бъде дълга нощ, трябва да имаме търпение – каза Алегри. – Всичко е в нашите ръце, имаме „златен ключ” за мача, защото не допуснахме гол у дома. Но те са опитен отбор и имат много оръжия. На никого не е лесно срещу Монако.”

„Ювентус ще страда, но ще продължи”, пророкува Зидан, потърсен от френския в. „Екип”. Легендата днес е треньор на „Б” отбора на Реал Мадрид.

Димитър Бербатов вероятно ще е титуляр, след като остана на скамейката в първия мач. Треньорът на Монако Леонардо Жардим заяви, че му трябва целия опит на отбора, концентриран за реванша. Това означава, че Рикардо Карвальо, Жереми Тюлалан и Бербатов ще са на терена – тримата са единствените играчи на домакините над 30 години и са лидери на иначе много младия тим.

Бербатов се е изправял четири пъти срещу Джанлуиджи Буфон в кариерата си, без да му вкара гол. Срещата им в Торино миналата седмица последва сблъсък на Леверкузен срещу Юве (3:1) през 2002 г., както и два мача България – Италия (1:2 и 0:2), в които №9 от Благоевград не успяваше да прониже един от най-добрите вратари на нашето време.

Кой знае – може и да е дошъл моментът? Бербатов знае, че може и да няма друг шанс да стигне полуфинал в Шампионската лига. Монако – вероятно също ще почака доста време за такъв.

А Ювентус вече е страдал на този стадион и, ако е прав Зизу, го чака нова нощ на страдание. Въпросът е как ще завърши тя.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията