Предупреждението на Диего Симеоне за английските клубове

Въпреки сериозната си икономическа мощ oтборите от Острова изостават

Sportinglife
Sportinglife 12:15 ч., 22 Апр 2015
0
857

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне призна, че е изненадан от факта, че в европейските турнири не остана нито един клуб от Англия на този етап от надпреварите.

Довечера Атлетико играе с Реал в реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига и шампионите на Испания имат реален шанс да отстранят Белия балет.

Нито един клуб от Висшата лига не стигна до Топ 8 в Шампионската лига, след като Челси, Арсенал и Манчестър Сити бяха елиминирани на осминафиналите, а Евертън отпадна дори още по-рано в Лига Европа.

Симеоне е на мнение, че ранното отпадане на английските клубове трябва да бъде правилно анализирано във Висшата лига.

„Изненадан съм, че в Шампионската лига не остана английски клубове – написа в ексклузивната си колонка за сайта goal.com Симеоне. – Английският футбол има огромен потенциал, на Острова играят много звезди, а клубовете разполагат с огромни финансови възможности".

„Фактът, че четвъртфиналите в Шампионската лига и Лига Европа вървят без участието на отбори от Висшата лига трябва да послужи като аларма за английския футбол. Защото въпреки сериозната си икономическа мощ тези клубове изостават. Освен това, за тях ритат много звезди, но в същото време Челси се откъсна напред в битката за титлата. Те позволиха на тима на Моуриньо да се измъкне и всички отпаднаха от Европа. Това не ми се вижда много логично.”

Въпреки изненадата на Симеоне от отсъствието на английските клубове, той е на мнение, че двата най-силни отбора в Европа се състезават в Испания.

Барселона се справи без проблем с ПСЖ на четвъртфиналите с две победи – 3:1 и 2:0, а Реал ще трябва да преодолее Атлетико след 0:0 на „Висенте Калдерон” миналата седмица.

„Вярвам, че във Висшата лига ритат много страхотни футболисти, а финансите на клубовете им позволяват да купуват най-доброто, което се появи на пазара – допълни Симеоне. – И въпреки това, в най-силните клубове са в Испания: Реал и Барселона".

„Що се отнася до Атлетико, то ние се борим срещу два отбора, които са задължени да спечелят Шампионската лига. Всяка година Реал и Барселона играят на четвъртфиналите и много често са на полуфиналите, така че шампионската ни титла от миналия сезон е огромно постижение за нас. Но това не означава, че няма да се опитаме и този сезон да постигнем нещо значимо.”

Източник: Goal.com

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията