Чичарито спаси Реал и Анчелоти

Мексиканецът с железния анцуг се превърна в неочакван герой за „Белия балет“

Sportinglife
Sportinglife 08:00 ч., 23 Апр 2015
0
590
Getty Images

Хавиер Ернандес се прояви като типична лисица от пеналта. Ударът му отблизо, неособено впечатляващ, премина покрай двама противникови защитници и се търколи в опразнената мрежа.

Такива изпълнения никога не попадат в класациите за най-красиви голове, но Чичарито направи достатъчно.

Той реши напрегнатото мадридско дерби, спаси противоречивия сезон на Реал (Мадрид) и най-вероятно, главата на треньора си Карло Анчелоти.

Преди четвъртфинала реванш от Шампионската лига „Белия балет“ имаше седем мача поред без успех на „Дюшекчиите“. „Кралския клуб“ не можеше да разчита на наказания Марсело и на контузените Лука Модрич, Гарет Бейл и Карим Бензема.

Отсъствието на френския нападател принуди Анчелоти да даде шанс на Чичарито, който през по-голямата част от престоя си на „Бернабеу“ не се бе отлепял от резервната скамейка.

„Той не може да се провали“, заяви бившият ас на Реал и Мексико Уго Санчес преди двубоя.

Ако халфовете си свършат работата, той ще получи своя шанс и ще трябва да се възползва от него“.

Така и стана, макар че преди това Чичарито пропусна няколко възможности. За разлика от по-техничния, но по-инертен Бензема (който, между другото, се е разписал само веднъж в 15 мача срещу тима на Диего Симеоне), мексиканецът се раздаде напълно и бе истински трън в петата за отбраната на гостите.

Всъщност Ернандес загатна на какво е способен още срещу Малага на „Бернабеу“ в събота, когато асистира на Кристиано Роналдо и с движението си създаде куп проблеми на гостите.

Представянето му обнадежди привържениците на „Кралския клуб“ и много от тях бяха убедени, че отборът им ще стигне до крайния успех, въпреки мъките си в мадридското дерби напоследък.

„Кралския клуб“ непобедим без Гарет Бейл

Реал (Мадрид) се класира за полуфиналите в Шампионската лига с минимален успех над Атлетико в изключително равностоен мач. Испанската редакция на сайта Goal предостави няколко любопитни акцента след двубоя.

* Реал (Мадрид) неизменно се класира за полуфиналите в ШЛ в последните пет сезона – тоест от момента, в който на „Сантяго Бернабеу“ дойде Жозе Моуриньо.

* „Белия балет“ сложи край на най-черната си серия в дербитата с Атлетико – седем поредни мача без успех.

* „Кралския клуб“ е спечелил и осемте си мача без Гарет Бейл в състава този сезон.

* Икер Касияс е вратарят с най-много „сухи мрежи“ в Шампионската лига, заедно с Едвин ван дер Сар (50).

* Кристиано Роналдо записа 19-ата си асистенция – негов личен рекорд в рамките на един сезон (във всички турнири).

* Серхио Рамос бе футболистът, опитал най-много пасове в сряда вечерта на „Бернабеу“ (71).

Чичарито не ги разочарова, а попадението му падна толкова късно, че Атлетико нямаше възможност да реагира.

Така Реал продължава защитата на короната си в Шампионската лига, а натискът върху Анчелоти, който вероятно ще трябва да напусне през лятото, освен ако тимът му не повтори успеха на континенталната сцена от предходния сезон, поне временно ще отслабне.

„Атлетико е силен съперник, много силен“, отбеляза италианският специалист след мача. Много ги уважавам, те ни биха няколко пъти поред. Знаех, че ще ни бъде много трудно“.

Твърде сдържано изказване от страна на Анчелоти!

Белите се хвърлиха с всички сили към вратата на „Дюшекчиите“, но вратарят Ян Облак спаси всичко, а магията на Модрич липсваше в средата на терена.

Това направи отбора на Диего Симеоне още по-корав и неприятен съперник.

Все пак в рамките на двата мача Реал беше по-близо до гола, игра повече с топката и този път не отстъпи на съперника като характер и решителност. Именно това бе ключът към успеха и носителят на трофея определено ще бъде страховит противник за всеки от останалите три отбора, продължаващи битката за Шампионската лига.

Това обаче стана възможно благодарение на Чичарито. Понякога някой позабравен играч се превръща в неочакван герой по пътя към най-големия успех. В този случай ролята на джокер се падна на Ернандес.

Мексиканецът, който винаги излиза на терена с молитва, запази вяра в трудните моменти и си свърши работата когато трябваше.

Реал и Анчелоти са му крайно задължени.

Източник: Goal.com

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията