Залагат 300 милиона долара на "Боя на века"

Неизвестен сложи 100 000 долара, че мачът ще завърши наравно

Sportinglife
Sportinglife 11:10 ч., 29 Апр 2015
0
713
Getty Images

Събитието на годината в спорта. Мачът на века. Боят за историята.

Всички тези заглавия сме ги чели. Дни преди боксовия супермач Флойд Мейуедър – Мани Пакиао в Лас Вегас, истерията е нечувана. Пропагандната машина около един от най-касовите спортове работи безотказно, а покрай нея на големи обороти работят и букмейкърите.

Залози се предлагат за всичко.

Кой ще бие... твърде популярно и изтъркано. Но виж, можеш да сложиш стотина долара, че Имелда Маркос ще се появи край ринга. Коефициентът е само 1:4, защото дългогодишната първа дама на Филипините наистина намекна, че може да отиде във Вегас.

При 1:10 се приемат залози, че коментаторът на мача по платения канал HBO ще каже повече пъти прякора на Мейуедър – Парите, отколкото този на Пакиао – Пакман. За това да чуем по-често прякора на филипинеца, коефициентът е 1:16.

Чакат се залози за около 300 милиона долара.

Само в легалните онлайн и стационарни пунктове на компаниите по света. Това е почти два пъти повече от най-залаганите еднократни (в един мач) спортни събития досега – Супербоул (всяка година около 130-160 милиона долара) и финалът на световното първенство по футбол (172 милиона долара през 2014-а).

Компанията „Уилям Хил” съобщи във вторник, че американски гражданин е заложил 100 000 долара на равенство при коефициент 17. Това значи, че човекът чака 1,7 милиона долара, но колко често един боксов мач завършва наравно?

Все пак се зашушука и за такъв сценарий, като темата подхвана вечно скандалният Ивендър Холифийлд. Според него е възможно да се случи, защото мегапарите, които двамата чакат, може да се удвоят при реванш, който се планира за следващата година. А при реми ще остане още по-голям апетит за нов мач, докато при загуба на един от двамата, съперникът може и да не поиска реванш...

Рапърът 50 Cent обяви гордо, че е заложил 1,6 милиона долара на своя приятел Флойд, който  „ще размаже Мани”. Но двама големи в бокса – Мохамед Али и Джордж Форман, прогнозираха победа на аутсайдера Пакиао.

Парите и Пакман пристигнаха в Лас Вегас по коренно различен начин, като Мани наруши сценария и влуди съперника. За двамата бе подготвен т.нар Grand Entrance в казиното MGM, където в събота ще е боят. С огромни екрани, много медийни екипи и фенове, както и сцена с водещ и музика.

Яви се обаче само Флойд – който е настанен именно в комплекса, а и „живее” там – има собствен апартамент за 4,5 милиона долара. Лас Вегас е негова територия и Мейуедър се чувства в свои води в цялата суета там.

Пакиао обаче пристигна далеч по-тихо 2 часа по-рано и се настани в „Мандалей Бей”, като не отиде на представянето. Пред хотела му имаше стотици филипинци и Мани излезе при тях. Разбира се, дойдоха и медиите...

„Ще го бия, спокойно – каза Пакиао. – В събота серията му ще приключи, изобщо не се притеснявайте.”

А непобеденият на професионалния ринг в 47 мача Мейуедър каза часове по-късно на своето шоу: „Той има само една тактика – излиза и удря. Аз съм по-умният боксьор, както се вижда вече 19 години и 47 срещи. И той няма да успее да промени това...”

Ще видим. До събота не остана много време...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията