„Син“ вулкан заля Лудогорец в 90-ата минута

Левски на финал за купата след гол на Аниете с последния удар

Sportinglife
Sportinglife 20:55 ч., 29 Апр 2015
0
649
Lap.bg

Левски взриви „Герена“ с победен гол на Антонио Аниете за 1:0 над Лудогорец в 90-ата минута. „Сините“ се класират на финал за купата на България след 0:0 в първия мач и драматичен реванш, в който гостите удариха две греди и пропуснаха да решат спора.

Георги Дерменджиев

„За мен стана един добър мач. Имахме 3-4 ситуации, в които трябваше да вкараме. 0:0 беше добър резултат. И трябваше само да вкараме. В крайна сметка допуснахме един гол, който дойде след колективна грешка. Не мисля, че Левски ни надиграха. Ситуацията, в която стана голът бе епизодична атака. В крайна сметка футболът се играе на голове.

Имахме ситуации, както през първото полувреме, така и през второто. Това е футболът, игра на голове. Аз мисля, че този мач ще мотивира футболистите повече за титлата. Те ще искат да докажат своята класа до края на сезона.

Казах още през декември, че движението на отбора ще бъде такова. Ще има лакатушене и тези 4 месеца ще бъдат трудни за отбора. При всички случаи преднината в първенството ще бъде съхранена. Винаги може да има спад или възход. Мачовете са много за първенство, Лига Европа, Шампионската лига. Футболистите са живи организми и е нормално да има спад".

Левски не се даде нито за миг, подкрепян от „син“ вулкан по трибуните.

Атмосферата върна лентата към паметен мач между двата отбора на същия стадион през 2013-а, когато „Герена“ бе жарава, заря и шум заляха гостите.

Сценарият бе същият – тогава в добавеното време Станислав Ангелов стреля и с рикошет топката влезе, а стадионът изригна – 1:0. Но после победата не стигна за титла.

Сега пътят на Левски към купата е открит, като иде финал срещу Черно море.

В мача треньорът на домакините Стойчо Стоев бе избрал смела тактика, не се прибра да лъже съперника, а Левски натисна. Лудогорец, видимо по-класен в единиците и опита, овладяваше инициативата в средата и на двете полувремена. И създаваше положения на контраатака, но не успя да вкара.

Удар на Марселиньо срещна гредата преди почивката, после Аниете прати топката също в гредата на левскарската врата в опит да изчисти. Но съдбата реши гол за гостите да няма, а при кинжален удар на испанеца отвори мрежичката до дясната греда на Владо Стоянов – гол!

Стойчо Стоев

„Заслужихме си успеха. Играхме срещу един изключителен отбор за България. Получи се един добър мач. Изстрадахме си победата, а и я търсехме през цялото време. Изпълнението на Аниете бе прекрасно. Един майсторски гол. Отиваме на финал. Очаква ни сериозен финал. Един финал винаги е непредсказуем. Там няма фаворити. Надявам се да се представим добре, както срещу Лудогорец.

Със сигурност финалът ще е коренно различен в сравнение с досегашните мачове срещу Черно море. Благодаря на футболистите за тези 90 минути, които показаха, че Левски е жив. Благодаря на публиката, която създаде еуфорична обстановка и помогна на футболистите.

Имах съмнения, че може да има отпадане в играчите, ако се стигне до продължения. Хубавото е, че не се стигна до там, а се поздравихме с една заслужена победа. Освен футболисти, те са големи мъже, защото от доста време не получават пари. Няма как да не съм горд с футболистите си.

Аз съм сигурен, че където и да е финалът, публиката ще бъде с нас. Има време до този финал и съм сигурен, че ще го изиграем на ниво. Усещам любовта на публиката. Когато работиш, един ден идва отплатата за труда, който правиш. Създадохме връзка с привържениците за изминалите три месеца.

Никой не е взимал пари. Взехме решение, че е най-добре служителите първи да вземат парите си, а ние ще изчакаме във времето“

Мачът бе труден за рефера Ивайло Стоянов, а левскарите скочиха още през първото полувреме в две ситуации за дузпи. Повторенията показаха – няма основания за наказателни удари.

След почивката ново съмнително положение взриви стадиона, като Барт сякаш извърши нарушение.

В края тези мигове загубиха значение – Аниете вкара, разплака се след края и падна на тревата. Левски е отбор, в който от януари заплати не са превеждани. Нито един играч не напусна, а всички имат основание да го сторят. Клубът изживя унижението да е във втората шестица, събира пари от дарения за лиценз, но е жив – дори само този гол на Аниете то доказа.

Левскарите показаха отново, че на „Герена“ на Лудогорец никога не е леко – поражението е трето поредно за Разград на този стадион.

Лудогорец вероятно ще стане шампион с петте точки аванс пред втория Локо (Сф). Но едва за втори път, откакто е в „А“ група, тимът изпуска един от двата трофея у нас. През 2013-а купата отиде в Берое след луд финал точно с Левски, спечелен с дузпи.

В другите два предишни сезона в елита, Лудогорец печелеше дубъл.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията