Меси изпревари Роналдо, Барса мина Реал

Каталунците разгромиха Кордоба с 8:0 и пратиха съперника в Секунда

Sportinglife
Sportinglife 19:00 ч., 02 Май 2015
0
250
Getty images

Лионел Меси стигна гол №41 през сезона и с това задмина Кристиано Роналдо с две попадения. Аржентинецът заби два пъти при победата на Барселона със 8:0 като гост на Кордола. А с нея каталунците вече имат 105 гола през сезона, Реал са със 102. По-късно днес „кралете” имат тежко гостуване на Севиля.

Почти цяло първо полувреме Барселона не можеше да намери вратата на Кордоба. Чак в 42-ата минута Иван Ракитич успя да пробие защитата на съперника. Веднага след това Луис Суарес направи 2:0.

Второто полувреме върху Кордоба се стовари цялата мощ на нападението Меси, Суарес и Неймар. Веднага след почивката Меси направи 3:0. В 53-ата минута Суарес отбеляза четвъртото попадение. В канонадата се включи и защитникът Жерар Пике, който направи резултата 5:0. В 80-ата минута Суарес и Неймар останаха заедно Меси сами пред голлинията след брилянтна атака и позволиха на Лео да вкара за втори път.

А пет минути по-късно се стигна и до дузпа за нарушение срещу Неймар. Тогава джентълменски Меси позволи на Неймар да стреля и също да се запише сред голмайсторите. В името на шоуто Суарес направи 8:0 в 88-ата минута за първия си хеттрик с екипа на Барса.

От началото на сезона това бе най-голямата победа на каталунците. С нея те изравниха Реа по най-резултатна победа. „Кралете” направиха 9:1 на свой терен срещу Гранада. А само тази седмица Барза заби 14 пъти. В междинния кръг жертва на „Кампп Ноу” падна Хетафе – 0:6.

Със загубата Кордоба изпадна в Секунда дивисион.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията