Хеттрик №29 на Роналдо, Реал притисна Барса

След 35 мача Севиля бе ударен в своя дом – 3:2 за „кралете”

Sportinglife
Sportinglife 10:05 ч., 03 Май 2015
0
460

Кристиано Роналдо заби 29-ия си хеттрик в Реал и с него „кралете” нанесоха удар в сърцето на Севиля – 3:2. От 35 мача стадион „Рамон Санчес Писхуан” не бе виждал загуба на любимците си.

И срещу Барселона отборът на Севиля губеше с 0:2, но успя да стигне до 2:2. Сега след 0:2 нападателят Карлос Бака намали от дузпа, но повторение на сценалия нямаше. Роналдо отбеляза трети гол след

центриране на Гарет Бейл.

Битката за титлата до края

9 май: Реал – Валенсия, Барселона – Реал Сосиедад

17 май: Атлетико – Барселона, Еспаньол – Реал

24 май: Барселона – Депортиво, Реал Хетафе

С двата си гола Кристиано отново изпревари Лионел Меси в личния дуел. Португалецът има 42 попадения, а аржентинецът – едно по-малко. Само срещу Севиля Роналдо е вкарал 18 пъти, включително „четворка” в един от мачовете.

Реал отново е на две точки от Барселона в гонитбата за титлата. Най-възловият мач до края на сезона остава гостуването на каталунците срещу шампиона Атлетико. Ако Барса стигне до реми, а двата гранда спечелят всички останали мачове, то каталунците ще са шампиони благодарение на един гол. Той е от преките двубои срещу Реал – 1:2 на „Сантяго Бернабеу” и 3:1 на „Камп Ноу”.

Атлетико вече се отказа да гони грандовете и е на път да се задоволи с третото място. Отборът направи 0:0 у дома срещу Атлетик (Билбао). А Депортиво (Ла Коруня) отново не успя да спечели на свой терен и отива към изпадане след 1:1 срещу Реал Сосиедад.

 

 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията