Андреа Пирло: Реал е най-важният клуб в света

От седем гостувания в Италия „кралете“ не са печелили нито веднъж

Sportinglife
Sportinglife 07:35 ч., 05 Май 2015
0
277
Getty Images

Плеймейкърът на Ювентус Андреа Пирло определи Реал като „най-важния клуб в света“. Двата гранда се срещат в първи полуфинал на Шампионската лига в Торино тази вечер.

Юве за първи път стига тази фаза от 2003 година, когато дори я прескочи, но в мача за титлата падна от Милан след изпълнение на дузпи.

„Шансовете ни са равни с Реал – каза Пирло. - През миналите сезони не бяхме готови да гоним Шампионската лига. Но вече отборът натрупа достатъчно опит. Ще излезем без никакъв страх. Стигнахме до финалната четворка и искаме да продължи до края. Да бием Реал е мечта за мен и всичките ми съотборници.“

Пирло е играл в седем полуфинала на Шампионската лига. Спечели я два пъти като футболист на Милан включително през 2003-а срещу Юве. Тогава треньор на „росонерите“ бе Карло Анчелоти, сега наставник на Реал.

От началото на сезона Ювентус не е губил мач у дома в Шампионската лига. От седем гостувания на Реал в Торино е допуснал само едно поражение. Двата гранда се срещнаха и миналия сезон в груповата фаза и тогава двубоят завърши 2:2.

„Първият мач е най-важен и трябва да го изиграем интелигентно – продължи Пирло. - Няма какво да губим. Но трябва да знаем, че ще има и втори мач в Мадрид.“

Ювентус е без звездата си Пол Погба, който не играе от март. Реал пък не може да разчита на Лука Модрич и Карим Бензема.

От седем гостувания в Италия „кралете“ никога не се печелили.

„Имаме италиански треньор в лицето на Анчелоти, който много добре познава Юве – каза германският национал Тони Кроос. - Това ще ни помогне. Искаме да сме първият отбор, който да защити трофея в Шампионската лига. Това е най-голямото предизвикателство пред нас.“

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията