Реал щурмува крепостта на Юве

Торинци са много стабилни у дома

Sportinglife
Sportinglife 09:25 ч., 05 Май 2015
0
365
GETTY IMAGES

С общо 20 финала за европейския връх (КЕШ и Шампионска лига) Ювентус и Реал Мадрид са едни от законодателите на футбола на Стария контитент.

Жребият отреди да ги видим на полуфиналите в тазгодишното издание на турнира, а първият двубой е във вторник в Торино.

"Кралете" са фаворизирани и от букмейкърите, и от специалистите да продължат към голямата битка в Берлин, но "Старата госпожа" не бива да бъде подценявана.

Торинци не познават вкуса на поражението пред родна публика в последните си 12 мача и като цяло са само с едно поражение у дома от 17 срещи.

Италианският гранд е участвал в 10 полуфинала до момента, като е излизал краен победител в седем от тях. През сезон 2002/03 Юве се наложи именно над Реал в полуфиналното каре, след което отстъпи на водения от Карло Анчелоти Милан след изпълнение на дузпи.

"Мачът ще бъде много равностоен. Срещу Атлетико доста владеехме топката, но и Ювентус е такъв отбор, който обича да притежава кълбото. Най-важното е да играем по възможно най-добрия начин и да покажем качествата си.

Искаме да атакуваме и сме подготвени за нападателен футбол, но също така трябва и добре да се браним. Ювентус е сплотен отбор, срещу когото трудно се побеждава. Но нашата мечта си остава да играем още един финал и да спечелим още една европейска титла.

Ако имаш куража, печелиш. Ако се страхуваш, губиш. В момента сме в добра форма. Имахме проблеми през януари и февруари, но играчите ми са уверени. Покрихме добре липсите заради контузени футболисти. Ювентус спечели титлата през уикенда в Италия и е в добро настроение.

А що се касае до Пирло - той е фантастичен. Четох, че ме смята за баща. Аз пък го смятам за брат", емоционално заяви Анчелоти.

Италианецът има защо да бъде оптимист, след като Лудогорец бе последният отбор, който успя да се разпише във вратата на гостуващия Реал.

"Кралете" вече 444 минути не са допускали попадение в мрежата си в Шампионската лига, когато са далеч от Бернабеу.

Реал спечели осем от последните си 11 визити, завърши наравно два пъти и загуби само веднъж.

Единственото поражение беше на полуфиналите миналата година от Борусия Дортмунд - 0:2.

Мадридистите обаче не успяха да победят в последните си седем гостувания на Ботуша, като за последно се наложиха над Рома през сезон 2004/05 в груповата фаза.

И двата отбора имат кадрови проблеми. Наставникът на "бианконерите" Масимилиано Алегри няма да може да разчита на контузения Пол Погба. На Реал пък ще липсва Карим Бензема, но Гарет Бейл е възстановен и се очаква да започне като титуляр.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията