Лудогорец е по-черен от Байерн за „Армията”

Шампионите никога не падат като гост на ЦСКА

Джони Кейджов
Джони Кейджов 07:25 ч., 09 Май 2015
0
557
Lap.bg

ЦСКА се слави като убиец на шампиони в историята на европейския футбол. Ако има неприятен отбор сред грандовете, който все не може да отстрани, това е Байерн.

Няколко пъти баварците се разправят с ЦСКА включително и на полуфинал за КЕШ през 1982 година. Много пъти са вкарвали по 4 гола, но и два пъти са падали в София. Както се казва – ЦСКА отпада веднъж с достойнство, а и с 0:7 общ резултат

В българския футбол логично „Българска армия” е кошмар за всеки гост. Това не се отнася за Лудогорец.

Новото явление у нас просто отказва да губи мачове в Борисовата градина, а доста често например му се случва да пада на „Герена”. Колкото и да се опитва с различни треньори ЦСКА все не успява да подчини Лудогорец.

Домусчиев съди Пенев заради интервюта

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев има два заведени в иска в Софийския районен съд срещу треньора на ЦСКА Любослав Пенев, разкри News7.

Двата иска за по 20 хиляди лева са внесени след две интервюта на Любослав Пенев, дадени в седмицата, след като бе отстранен от поста селекционер на България през ноември миналата година.

В София почти винаги двубоите са съпътствани със скандали.

Сега те започнаха два дни преди първия съдийски сигнал. Оказа се, че собственикът на шампионите Кирил Домусчиев е завел две дела срещу Любослав Пенев и едно срещу силния човек в сдружението „ЦСКА Завинаги” Стойне Манолов, защото го обидили в интервюта.

Исковете са за по 20 000 лева, но това явно ще нажежи атмосферата около „Армията”.

Още в първото си гостуване в Борисовата градина Лудогорец дойде като лидер в „А” група в последен мач за 2011 година. И всичко изглеждаше по правилата на гранда. Воден от странния дует Димитър Пенев – Драголюб Симонович ЦСКА поведе с 2:0 с попадения на бразилската звезда Жуниор Мораес.

През първото полувреме полетяха искри заради отменен гол на Емил Гъргоров за несъществуваща засада. Тогава Бадема защитаваше цветовете на ЦСКА. В последните четири минути „Армията” млъкна – Жуниор Кишада и Иван Стоянов изравниха резултата.

Лудогорец стана есенен първенец в първия си сезон в елита, а шест месеца по-късно щеше да триумфира и с първа титла след 1:0 над ЦСКА в Разград.

Но да се върнем на „Армията”.

При следващото дерби ЦСКА вече се бе пуснал от битката за титлата. Треньор на „червените” бе Милен Радуканов, а двубоят на „Българска армия” е един от най-скучните в иначе кратката история на дербито – 0:0 на 11 април 2013 година.

Тези две загубени точки можеха да струват титлата на Лудогорец, ако не бе помощта от Славия, която в последния кръг направи 1:1 като гост на Левски в помощ на Разград.

Дойде и есента, където треньор на ЦСКА вече бе Стойчо Младенов.

„Червените” живееха в приказката за птицата Феникс. Клубът се бе разпаднал през лятото, но по някакво чудо стегна редиците и започна да играе все по-добре. Чудно бе, че именно ЦСКА тогава отново конкурираше Лудогорец.

Но разликата в класите бе очевидна. Разградчани спечелиха в студения ноемврийски ден на „Армията” с 2:0 – голове на Михаил Александров и Вържил Мисиджан.

След разполовяването на шампионата Лудогорец пак гостува на ЦСКА и пак спечели – този път с 1:0.

Имаше много скандали около победния гол. Марселиньо улучи напречната греда от пряк свободен удар. Топката падна около голлинията на Раис М’Боли, а оттам Дани Абало заби. Телевизионните повторения показваха, че испанският нападател и докоснал топката с ръка, а Апостол Попов претендираше, че го е изблъскал. Но реферът призна гола и Лудогорец пак спечели.

Това е и последната победа на шампионите срещу ЦСКА в София.

Миналата есен „червените” бяха най-близо до успеха. А Лудогорец, актуален тогава участник в Шампионската лига, бранеше резултата със зъби и нокти. Дербито на „Армията” започна с червен картон на Мисиджан заради жесток ритник по Попов.

Малко след това Кайсара също изрита без топка Антон Карачанаков, но реферът Таско Тасков не посмя да остави новия гранд с девет души.

За сметка на това червен картон получи Маркиньос от ЦСКА. Когато „червените” още бяха с човек повече, Александър Тунчев откри резултата с удар с глава. А Фабио Ешпиньо изравни от пряк свободен удар. „Червените” претендираха за дузпа срещу Жуан Фелипе, но уви.

В този мач ЦСКА за първи път показа, че наистина има шампионски амбиции. Водеше с пет точки пред Лудогорец. Но...

Утре вечер битката на ЦСКА е да влезе в зоната на евротурнирите, макар въобще да не е сигурно, че ще вземе лиценз.

За да успее, поне трябва да вкара гол. Първи за 2015 година. А спазили Лудогорец традицията да не губи на „Армията”, почти ще подпечата четвъртата поредна титла. Любо Пенев ще е четвъртият треньор, който ще опита да промени статуквото на новото дерби.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията