Одобриха 7-годишния проект за "новия Уимбълдън"

"Новините за одобрението на проекта са страхотни! - заяви Ричард Люис, директорът на All England Club

Sportinglife
Sportinglife 13:35 ч., 12 Дек 2014
0
54
Wimbledon

"Ако можех да избера един турнир, който да взема през 2015 година, разбира се, че това ще е Уимбълдън! Никога не можеш да си спечелил достатъчно титли от Уимбълдън!", призна 7-кратният шампион в Лондон - Роджър Федерер.

Трофеите и победите от най-стария турнир в света са мерна единица за величие в тениса.

А всяка педя от "свещената трева" е символ на значението и тежестта на традициите в джентълменския спорт.

Именно по тази причина и плановете за мащабно реновиране на комплекса са сериозна тема не само в Лондон, но и в цялата тенис вселена. Част от тях бяха отхвърлени от Обществения съвет на район "Мъртън" през юли, но днес бяха гласувани отново и приети с "огромно мнозинство" според информациите на местните медии.

С най-голямо влияние върху турнира ще е изграждането на подвижен покрив и на корт №1, тъй като в момента само Централият корт разполага тази екстра. Сроковете предвиждат подобрението на стойност 70 млн. лири да е готово до 2019 г., което ще позволи мачовете от втората седмица на турнира почти да не зависят от капризното време на Острова.

Покривът ще се затваря за 10 минути и ще позволи играта да се поднови след не повече от половин час. Работата по него ще стартира след Уимбълдън 2015 и ще е разделена на няколко фази.

Освен това корт №19 ще изчезне напълно за сметка на площад на две нива и зелени площи, седалките на Корт №1 ще се подменят с по-широки и удобни, като ще се увеличи минимално и броят им. Под повечето кортове ще се изградят нови помещение за тенисистите и медиите, като например съблекални, денонощни ресторанти и прес зони.

С нови и още по-внушителни екрани ще се сдобие хълмът, кръстен на Анди Мъри, където явно феновете се надяват да видят поне още една титла на техния герой. През 2013-а шотландецът прекрати 77-годишната суша без британски шампион на Уимбълдън, но формата му от миналия сезон сериозна застрашава шанса този триумф да се повтори.

Освен това се планират и шест нови корта със синтенична настилка, на които да се готвят младите таланти от Острова. Три от тях ще бъдат снабдени и с осветление. Готвят се множество детайлни промени в целия комплекс, така че да се увеличат зоните, обслужващи нуждите на феновете.

"Новините за одобрението на проекта са страхотни! - заяви Ричард Люис, директорът на All England Club.

- Това ще ни гарантира, че турнирът ще е на върха на световния тенис за години напред. Решението е добро за нас и за града, защото Уимбълдън влива доста приходи в икономиката ни. Моментът е ключов в историята на надпреварата."

Реално, организаторите ще получат шанс да изваят едно ново лице на Уимбълдън, което обаче трябва да запази и чертите на най-стария турнир в тениса. Звучи интересно, нали? Така че, благодарим ви за гласа, дами и господа съветници.   

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията