Барселона ще опита да „скрие топката” на Байерн

Масчерано предупреди да не се повтори загубата с 0:4 в Мюнхен от преди две години

Sportinglife
Sportinglife 08:20 ч., 12 Май 2015
0
402
Getty Images

Луис Енрике разкри, че Барселона ще се опита да „скрие топката” на Байерн на „Алианц Арена” и по този начин да стигне до финала на Шампионската лига.

„Ще се опитаме реваншът да бъде огледален на първия мач – рече треньорът на каталунците. – Байерн има домакинско предимство, но нашата статистика на чужд терен е отлична. Ще се опитаме да държим максимално дълго топката и по този начин да нанесем вреди в играта на съперника. Барселона не е отбор, който може само да се защитава. Ние обичаме офанзивния футбол. Иначе нямаше да спечелим толкова много мачове. Играчите ми знаят, че всички атакуват и всички се защитават.”

Железният аржентинец Хавиер Масчерано също твърди, че най-добрата защита е атаката.

„Реалността е, че Барселона може да играе само по един начин – каза халфът. – Ако се наредим само отзад, ще ни вкарат голове. Никога не сме го правили и това би било голяма грешка. Лео Меси е най-добрият футболист в света. Никога не съм виждал по-добър от него и едва ли ще видя. Опитвам се да му се наслаждавам. Би било грях някой да каже, че не му е приятно да гледа играта на Меси.”

Въпреки оптимизма и Енрике, и Масчерано предупредиха, че крайният победител въобще не е решен.

„Нямаме право да сме самоуверени до глупост – каза аржентинецът. – Знаем колко голям отбор е Байерн и че трябва да имаме уважение. Преди две години тук загубихме с 0:4 и ако се повтори, ще е фатално. Съперникът е гладен за голове и ще иска да вкара още в първата минута.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията