Луиш Фиго: Блатер е диктатор

Португалската легенда се оттегли от изборите във ФИФА

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 22 Май 2015
0
848
Getty Images

Португалската легенда Луиш Фиго няма да се кандидатира за президент на ФИФА. Така битката за трона на първия във футбола ще е само между досегашния шеф Сеп Блатер и йорданския принц Али Бин ал Хюсеин.

Президентът на холандския футболен съюз Михаем ван Прааг също оттегли кандидатурата си.

„Съгласих се да опитам да оглавя ФИФА, защото футболът има нужда от промени – каза Фиго. – Играта трябва да бъде свободна, чиста и демократична. Такива промени трябва да се направят веднага. Има нужда от хора, които да изчистят репутацията на ФИФА. Видях се с много хора, които искат да помогнат и да участват в промяната. Но в последните месеци видях и много инциденти, от които се срамувам. Срещнах се с президенти на федерациите, които в един ден определят Сеп Блатер като дявол, а на другия го сравняват с Исус Христос. Никой не ми го е казал. Аз го видях. Блатер е диктатор. Затова не искам да участвам в този цирк. Сигурен съм, че на 29 май в Цюрих няма да видим истински и честни избори. И заради това, не ме бройте. Няма да участвам. Благодаря на всички, които ме подкрепиха.”

На 79 години Блатер е големият фаворит да запази поста си. Принц Али Бин ал Хюсеин е вицепрезидент на ФИФА, но шансовете му вече избледняват.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията