Паоло Малдини: След Истанбул не спах три месеца

Десет години по-късно Джейми Карагър и Малдини отново застанаха един срещу друг

Sportinglife
Sportinglife 11:05 ч., 23 Май 2015
0
5497
Getty Images

- Имаше шанс да стане треньор в Челси.

- Офертата дойде седмица след последния ми мач за Милан. Не бях готов. Не исках да преместя семейството ми в Лондон. Отидох там, говорих с Роман Абрамович и Рей Уилкинс, с когото бяхме заедно в Милан. Не знам... Реших да не приема.

- Какво мислиш за сегашния английски футбол и мислиш ли, че италианските отбори отново могат да доминират в Европа както през 90-те?

- Гледам английски футбол. Вие все още сте психически много здрави. Имате отбори като Манчестър Сити и Ливърпул, които играят много с топката.

Висшата лига е много различна от всички останали. Има много големи футболисти, които не могат да играят там, защото е нужна силна психика.

Милан ще строи един от най-иновативните стадиони в света

Целта на тимът от Милано е съоражението да бъде готово за сезон 2018-2019 г.

На италианските отбори ще им трябва време. Няма много пари. Стадионите са лоши. Трябва да разрешим проблема и с хулиганите. Семейства с деца вече не ходят на мачове. Говори се, че Милан ще строи нов стадион, но не знам дали ще стане. Мисля, че клубът не се нуждае от стадион за 45 000 души. Трябва да са най-малко 60 000, ако иска да се върне на старото ниво. „Сан Сиро” все още е красив, но е много стар.

- Искам да видя Милан отново на върха. В момента клубът е само име и история. Също като Ливърпул.

- Аз искам същото. Всички наши исторически съперници като Реал, Барселона, Ливърпул – искам да са горе. Най-хубавото е да играеш срещу отбор с велика история. Много е тъжно да гледаш такъв клуб да върви надолу.

- Не знаеш какво е бъдещето на Милан, но какво е твоето? Започна проект в Маями, но няма ли да станеш треньор?

- Не, не ми харесва. Аз все още ходя с приятели на повечето мачове на Милан. Обичам футбола. Но вероятно няма да се върна в Милан. В момента изпълнявам професия баща. А дали ще получа шанс да бъда в Милан? Това ще е шанс да се отплатя на клуба.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията