Защо е трудно да си фен на Гуардиола

Каталунецът безцеремонно разби идеалния Байерн, който получи от Хайнкес

Sportinglife
Sportinglife 09:30 ч., 24 Май 2015
0
3795
Getty images

„Немският клубен футбол е пълна скука“, „първенство с един отбор“, „време е да закрият Бундеслигата“ – позабравените упреци на многобройните зложелатели на германското първенство отново са на мода и попадат право в целта, както никога досега.

През последните няколко години можеше да се спори и да се доказва, че в Бундеслигата човек може да открие много повече, отколкото му се струва на пръв поглед, а мачовете на Байерн просто трябва да се гледат правилно, като ежеседмичен парад, в който клуб №1 в страната демонстрира най-доброто, което притежава.

Черната серия на Байерн

28 април

Купа на Германия

Байерн – Борусия Д 1:1 (0:2 след дузпи)

2 май

Бундеслига

Байер Л – Байерн 2:0

6 май

Шампионска лига

Барселона – Байерн 3:0

9 май

Бундеслига

Байерн – Аугсбург 0:1

12 май

Шампионска лига

Байерн – Барселона 3:2 (общ резултат 3:5)

16 май

Бундеслига

Фрайбург – Байерн 2:1

До неотдавна да наблюдаваш играта на „баварците“ беше все едно да се разходиш до Палатата за мерки и теглилки.

В мачовете на мюнхенския колос всеки имаше възможността да свери часовника си по футболния еталон.

Но от две години насам в Мюнхен работи един човек, който постепенно лишава Бундеслигата от нейния флагман, ориентир и образец за подражание.

Водената от Хосеп Гуардиола широкомащабна кампания по превръщането на рекордьора по титли в Германия в извънземен отбор доведе до това, че тимът се превърна в посърнал, изпълнен с отегчение великан. Вече няма смисъл да се отрича вселенската скука, настанила се на „Алианц Арена“ и нанесла жесток удар по имиджа на Бундеслигата.

Байерн престана да бъде основната забележителност на германското първенство. Мнозина си задават въпроса кога през сезон 2014/15 отборът на Гуардиола показваше истинското си лице. Когато стремително увеличаваше откъсването от преследвачите или точно обратното – истинския Байерн гледаме в момента: безпомощен, разбит отбор, който безропотно позволява дори на аутсайдерите да го правят на две стотинки?

Въпросите справедливо падат в градината на треньора. Броят на недоволните от работата на Гуардиола нараства и претенциите на феновете са обосновани. На тях им отнеха любимата играчка, като при това не им предложиха абсолютно нищо в замяна. А сега ги карат насила да обикнат един доста посредствен продукт, произвеждан от чужденец.

Източник: Спорт сегодня

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията