Марадона: Блатер винаги е една крачка пред ФБР, корупцията убива футбола

Легендата започна нова атака срещу ФИФА

Sportinglife
Sportinglife 11:10 ч., 25 Май 2015
0
1194
GETTY IMAGES

Диего Марадона поде поредната си атака срещу ФИФА и президента на световната централа Сеп Блатер. Легендата разпространи следното изявление до водещи медии из целия свят:

В продължение на десетилетия живях и дишах футбол всеки божи ден. Това е моята страст. Изключително съм горд от моята кариера и страхотната подкрепа, която имам в Аржентина и целия свят от фенове, приятели и колеги на терена.

Ето защо пиша следното:

През последните няколко десетилетия футболът се промени, и не към по-добро. Преди това беше спорт, който ни изпълваше с гордост и който обединяваше света. Но ФИФА и ръководителите на централата го превърнаха в поле на корупция.

Повечето от футболните фенове биха могли да предположат какви ще са следващите ми думи: Под ръководството на Сеп Блатер ФИФА се превърна в болезнено унижение за тези от нас, които дълбоко обичат играта.

Когато говоря с футболни ентусиасти от целия свят, неминуемо разговорът се завърта около изборите на ФИФА. И рядко намирам такива, които да го подкрепят, но въпреки това много от тях смятат, че той ще спечели пети мандат. Защо?

Цялата идея за пети мандат е абсурдна през 2015 г. - не е приемливо в демократичните страни навсякъде по света.

Също така не е приемливо в Организацията на обединените нации и в повечето международни организации в наше време.

Но някак си е ОК за ФИФА - да имаме пред себе си диктатор за цял живот.

Призовавам Блатер "ледения човек", защото му липсва вдъхновение и страст, които са в основата на футбола. Ако това е лицето на международния футбол, ние сме в много лошо положение.

Футболът е интензивен свят, изпълнен с конфликти и винаги е имал своите проблеми, но ръководителят на ФИФА не трябва да бъде един от тях.

Медиите се пълни със скандални истории, които заобикалят Блатер от повече от десетилетие. Има толкова много, че вече е скучно да ги повтарям.

Кой ще се изненада от нови интриги за кражби или друго обвинение за вземане на подкупи?

Когато питам защо толкова много хора мислят, че Блатер ще го направи отново, отговорът е винаги един и същ: Той си е спечелил подкрепата с дългогодишни неетични покровителства и подаяния.

Никой не твърди, че той е най-подходящият човек за поста и заслужава да спечели отново.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията