Челси бе господар от първия до последния кръг

Арсенал прогресира, Манчестър Юнайтед се представи задоволително

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 26 Май 2015
0
3531
Getty Images

Надпреварата във Висшата лига на Англия приключи, време е за изводи, обзори и равносметки. „Дейли Мейл“ е готов с първите анализи на току-що приключилия сезон.

Триумф за „скучния“ Челси на Моуриньо

Шампион, 87 т.

„Сините“ спечелиха категорично четвъртата си титла във Висшата лига на Англия. Отборът на Жозе Моуриньо бе на върха от първия до последния кръг. При все това, лондончани се издъниха в Шампионската лига. Еден Азар и Сеск Фабрегас направиха чудесен сезон.

Върхът

Победата над Кристъл Палас, която подпечата шампионската титла. Успехът не беше кой знае колко убедителен, но на никого в Челси не му пукаше особено от това.

Дъното

Отпадането от Пари Сен Жермен. Изглеждаше, че „сините“ са свършили по-трудната част от работата си с равенството 1:1 във Франция. Те обаче играха слабо срещу останалия с десет души съперник на „Стамфорд Бридж“.

Звездата на сезона

Еден Азар. Играта на белгийския ас буквално спираше дъха. Джон Тери също се представи феноменално, но Азар бе с класа над всички във Висшата лига.

Провалът на сезона

Фелипе Луис. Очакваше се той да се превърне в достоен наследник на Ашли Коул, но не се получи. Тези 16 млн. паунда определено не бяха похарчени добре. Защитникът ще се завърне в Испания през лятото.

Представянето на мениджъра

Специалния спечели два трофея, което е отлично постижение. Все пак ранното отпадане от Шампионската лига няма как да бъде пренебрегнато. Оценка – 9/10.

Трансферът на годината

Сеск Фабрегас (27 млн. паунда, Барселона). Сложи началото на похода към титлата с изключителния си голов пас към Андре Шурле в първия кръг срещу Бърнли. Плеймейкър от световна класа.

Надеждите за догодина

Пробив в Шампионската лига. Целта на Челси е триумф в Европа и Моуриньо очаква отборът му да я постигне.

Сезонът в три думи

Успех. Твърдост. Шампиони.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията