Раздялите във Висшата лига

Петима си тръгнаха, още петима ще ги последват

Sportinglife
Sportinglife 09:50 ч., 27 Май 2015
0
1956
GETTY IMAGES

Хъл Сити се присъедини към Куинс Парк Рейнджърс и Бърнли, сбогувайки се с Висшата лига. Но не само трите дънни риби се разделиха с Премиършип.

Неделният кръг бе прощален и за четири големи звезди на световния футбол.

Освен тях с Премиършип скъса и един от емблематичните треньори през последните 10-15 години.

Но както винаги, разделите през лятото ще продължат. Повечето от играчите ще кажат "сбогом" на старите си клубове, за да се установят в нови, а други ще вероятно ще напуснат Острова.

Представяме ви петимата, които вече напуснаха Висшата лига и още петима, които ще сменят клубовете.

Франк Лампард

Легендата на Челси отива в американския Ню Йорк ФК след сезон под наем в Манчестър Сити. Франки си тръгва след 609 мача зад гърба в елита на Англия.

"Не можех да си пожелая нещо по-хубаво. Горд съм, че играх в такъв голям клуб един сезон. От Уест Хем през Челси - до Манчестър Сити - не можеше да е по-добре", сподели той. "Мисля, че това беше перфектната раздяла с Лампард", каза Пелегрини след 2:0 над Саутхемптън в последния кръг.

Стивън Джерард

Подобно на Франки, Джерард също се отправя към Щатите, за да облече екипа на ЛА Галакси, но кариерата му за Ливърпул приключи с неприятно 1:6 като гост на Стоук Сити.

"Той оказа страхотно влияние както на клубния си отбор, така и на националния тим на Англия. Желая му всичко най-добро", каза мениджърът на Стоук Сити Марк Хюз.

Дидие Дрогба

Дидие Дрогба си стегна багажа от Челси без да се е ориентирал още накъде да поеме. Напусна терена понесен от съотборниците си, след като се контузи през първото полувреме на двубоя със Съндърланд. "Искам да играя поне още един сезон. Феновете знаят колко обичам тях и клуба и се надявам скоро да се върна тук в друга роля", каза африканецът.

"Фантастично беше за останалите да имат до себе си такъв футболист. Да тренират с него, да споделят ежедневието си и да черпят от опита му", каза пък Жозе Моуриньо.

Радамел Фалкао

Тъжна бе историята на колумбиеца през изминалия сезон на Острова. Един от най-симпатичните и даровитите играчи през последните години не успя да се адаптира в Манчестър Юнайтед. Преследваха го и контузии. 

"Фалкао е топ професионалист и добър човек. От името на целия клуб му желая успешно бъдеще", каза мениджърът Луис ван Гаал. Засега Радамел се завръща в Монако.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията