10 гиганта, очакващи трансфер през лятото

Най-голяма битка ще се води за французина Пол Погба

Sportinglife
Sportinglife 09:55 ч., 29 Май 2015
0
13041
GETTY IMAGES

Всяко трансферно лято има своите удари. Но рядко се случва такава концентрация на класа, която желае да смени отбора през едно лято.

Днес на пазара има 10 футболиста, които са се наложили като световни звезди, но очакват трансфер. Общата им цена е над 300 милиона евро.

Пол Погба (Ювентус)

Вероятна цена – 80 милиона лири

Желаещи – Реал, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен

Младият французин не желае да се превръща в новия Златан Ибрахимович. Общият им мениджър Мино Райола е направил десетина трансфера на шведа.

Импресариото твърди, че получил над 2000 телефонни обаждания с интерес към Погба. А интересът може да се увеличи, ако Ювентус победи Барселона във финала на Шампионската лига следващата събота.

Манчестър Юнайтед освободи без трансфер Погба преди години, а сега е готов да счупи трансферния рекорд на Британия, за да си го върне.

Рахим Стърлинг

Вероятна цена – 50 милиона лири

Желаещи – Манчестър Сити, Челси, Реал

Английският национал обяви, че иска да напусне Ливърпул, защото му се играе в Шампионската лига. Други твърдят, че е въпрос на пари. Дали Ливърпул ще го пусне, зависи от предложената трансферна цена.

Идеалният вариант за Стърлинг е да се върне в родния Лондон с екипа на Арсенал. Но заради парите си Челси и Манчестър Сити са по-вероятни дестинации.

Очакваното назначение на Рафа Бенитес в Реал също става интересно за Стърлинг, защото испанецът го взе на 15 години в Ливърпул от Куинс Парк Рейнджърс.

Бастиян Швайнщайгер

Вероятна цена – 15 милиона лири

Желаещи – Манчестър Юнайтед

На 30 години Швайнщайгер вече не може да разчита на сигурно титулярно място при Пеп Гуардиола. Ако Байерн му позволи да напусне, то Луис ван Гаал би го приел с отворени обятия.

Под ръководството на холандеца в Мюнхен германският национал намери идеалното си място на терена.

Представянето му на финала на Мондиал 2014 срещу Аржентина показа, че Швайнщайгер все още е играч за големите мачове. А Юнайтед се нуждае от такива за завръщането си в Шампионската лига.

Фалкао

Вероятна цена – 15 милиона лири

Желаещи – Ливърпул, Атлетико, Челси, Пари Сен Жермен

След разочароващия сезон в Манчестър Юнайтед колумбиецът вече не струва 54 милиона лири – клаузата, която „червените дяволи” имаха, за да го откупят от Монако.

Сега Фалкао ще е наличен на значително по-ниска цена и заплата. Нападателят е футболист, който Ливърпул с удоволствие би искал да има, но Фалкао се надява на мачове в Шампионската лига. Четирите гола в последния сезон трудно ще го продадат високо.

Давид де Хеа

Вероятна цена – 25 милиона лири

Желаещи – Реал

Вратарят стана най-добър футболист на Манчестър Юнайтед за сезона, но явно иска да се завърне в Мадрид. Но не в Атлетико, където стартира кариерата си.

Реал желае да сложи легендарните ръкавици на Икер Кесияс в неговите ръце. В същото време Луис ван Гаал ще е много разочарован да остане без основния си играч, на когото залага в мисията да спечели Висшата лига.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията