Уейн Руни: Искам титлата и като капитан

Тази година не спечелихме трофей, но най-важното беше завръщането в Шампионската лига

Sportinglife
Sportinglife 09:05 ч., 30 Май 2015
0
345
Getty Images

На капитана на Манчестър Юнайтед Уейн Руни не му се случва често да не се бори за титлата в два поредни сезона.

Миналата година Юнайтед дори остана извън зоната на евротурнирите, а сега завърши четвърти.

Руни даде интервю пред официалния сайт на "червените дяволи".

- Как реагирахте, когато Луис ван Гаал стана треньор на Манчестър Юнайтед и как оценявате първия сезон при него?

- За мен е огромен шанс да работя с този човек. Постиженията в кариерата му показват, че е голям треньор. Откакто дойде в нашата съблекалня, е фантастичен.

Ван Гаал веднага показа, че ми има огромно доверие и ми даде капитанската лента. Гледайки начина му на работа, който е по-различен от досегашните в кариерата ми, е кристално ясно защо е толкова успял.

- Многото нови играчи и контузените ли бяха проблем на старта на миналия сезон?

- Ван Гаал дойде с нови идеи и искаше да наложи нов стил на игра. В началото методите му бяха трудни за нас. Той го съзнаваше.

Още на първата ни тренировка каза, че ще е трудно и ще трябва време, докато успеем да повторим нещата от тренировките по време на мачовете.

Както той, така и новите футболисти от чужбина се нуждаеха от време за адаптация в една напълно различна лига. Видяхте, че когато изкарахме няколко месеца заедно и играта потръгна. Контузиите също бяха проблем. Без тях вероятно щяхме да сме по-силни в началото на сезона.

- А как оценявате вашето представяне?

- Формата ми беше добра. Играх на няколко различни позиции и вкарах голове. Но трябваше да отбележа повече. Като цяло съм доволен от първия си сезон като капитан. Радвам се, че се завръщаме в Шампионската лига и искам да направим много по-успешна година.

- Какво означава за вас капитанската лента?

- Огромна чест. Винаги съм искал да поема тази отговорност и да бъда успешен като капитан. Тази година не спечелихме трофей, но най-важното беше завръщането в Шампионската лига. Направихме го.През следващия сезон като капитан искам да вдигна трофеи с Манчестър Юнайтед.

- До колко е приятно целта да е само Топ 4?

- Това беше задължителна цел. За нас като футболисти и за Манчестър Юнайтед е важно да сме в най-престижния европейски турнир.

- Какви са амбициите ви за следващия сезон?

- Не сме дискутирали в съблекалнята. На първо място трябва да направим добра подготовка. В нея треньорът ще ни покаже какво изисква и как трябва да играем. За мен целта е да спечеля всеки турнир, в който участвам. Искам да съм шампион като капитан.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията