Шави се прощава с „Камп Ноу” във финала за Кралската купа

Сантос съди Барса и Неймар

Sportinglife
Sportinglife 10:30 ч., 30 Май 2015
0
891
Getty Images

Вместо да се стяга за първия голям финал за сезона срещу Атлетик за Кралската купа, Барселона трябва да мобилизира адвокатите си.

Бразилският клуб Сантос заведе дело във ФИФА срещу Барса и Неймар заради нередности при трансфера на звездата преди две години.

„Ние смятаме, че Барселона, Неймар и неговата компания са нарушили условия по контракта и трябва да бъдат доплатени пари включително и глоби”, каза президентът на бразилците Модесто Рома Жуниор.

И добави, че ако ФИФА не вземе мерки, Сантос ще се обърне към Спортния арбитражен съд в Лозана.

А феновете на Барселона се готвят за последния мач на Шави Ернандес на „Камп Ноу”.

Заради отказа на Реал да даде „Сантяго Бернабеу” за финала за Кралската купа федерацията реши да избере стадиона на Барса, който този път ще е разделен по равно – между каталунци и баски.

Битката ще е предпоследният двубой на Шави за Барселона, ще му остане финала в Шампионската лига срещу Ювентус другата седмица в Берлин.

За трети път в последните седем години Кралската купа ще се разиграва между Барселона и Атлетик. В първите два мача каталунците спечелиха.

А през 2009-а това бе един от шестте трофея за годината под ръководството на Пеп Гуардиола.

„Ние сме горди, че станахме шампиони на Испания и че сме на финал – каза защитникът Жерар Пике. – Някои смятат, че кралската купа е малък трофей, но за нас той е от същото значение като Шампионската лига. Ние сме Барселона и винаги побеждаваме.”

В последните шест месеца Пике възвърна най-добрата си форма, а отборът спечели 29 от 33 изиграни мача във всички турнири.

Каталунците получиха само 21 гола в 38 шампионатни двубоя. А ултразвуковото нападение Лионел Меси – Неймар – Луис Суарес вкара 117 гола.

„Когато отборът печели, всички гледат нападателите – продължи Пике. – А когато загуби погледите са в защитата, вратаря и треньора. Така е във всеки голям клуб, приемам го за нормално. Ние имаме трима от най-добрите нападатели в света, които се разбират прекрасно.”

Атлетик пък се цели в първи трофей от 21 години насам.

През сезон 1983/84 отборът направи дубъл с титлата и купата. Баските вече ядоха попарата на Меси тази година. При победата на Барса с 5:2 на стадион „Сан Мамес” гениалнитя аржентинец бе замесен и в петте попадения. В края на сезона обаче отборът успя да си осигури място в Лига Европа без значение от финала.

„Барселона не е недосегаем отбор – каза младата звезда на Атлетик Иняки Уилямс. – Заслужаваме да ги победим и ще дадем всичко за това.”

Барселона получи отлична новина преди мача – Луис Суарес е възстановен и може да играе.

Уругваецът се контузи в реванша срещу Байерн в Мюнхен във втория полуфинал на Шампионската лига.

Подобно на Шави голямо прощаване ще има и за Атлетик. След почти 500 мача за отбора Андони Ираола ще изиграе последния си мач като десен бек. А трансферната цел на Барса Аймерик Лапорте обеща, че на 99-хилядния „Камп Ноу” ще има повече баски, отколкото каталунци.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията