Левски и Черно море в спор за трофей и евроквота

"Сините" преследват първи трофей от 6 г.

Sportinglife
Sportinglife 11:40 ч., 30 Май 2015
0
302
GETTY IMAGES

След шест години без никакъв трофей, Левски ще преследва първа Купа на България.

"Сините" излизат на стадион "Лазур" в Бургас срещу Черно море днес от 20:00 ч. в опит да спасят проваления сезон.

Левски стана шампион през 2009 г. под ръководството на Емил Велев, а оттогава - суша. Последната Купа на България от "сините" пък бе спечелена през 2007-а.

Столичани са рекордьори в турнира с общо 27 купи, а далеч назад с 19 е вечният съперник ЦСКА.

"Армейците" останаха извън борда на евротурнирите, а Левски не само че има шанс да прибави нов трофей във витрина си, но и триумф над Черно море ще осигури на отбора излаз в Лига Европа.

Същото, разбира се, важи и за варненският тим, който ще изиграе трети си финал в рамките на 9 години. Отборът от Варна все още не е успявал да вдигне купата, като в двата си финала досега записа две поражения от ЦСКА (1:3) през 2006 година и от Литекс (0:1) през 2008 година.

Това ще е пети мач за сезона между тези два отбора. В редовния сезон двата тима си размениха по една победа с по 1:0, но в последните две срещи във втората шестица столичани записаха две  победи с 5:2 на "Георги Аспарухов" и с 2:0 на "Тича".

Единственият контузен в състава на Левски за този двубой е Георги Сърмов, който няма да вземе участие в него. Очаква се съставът на столичани да е: Йоргачевич, Роман Прохазка, Борислав Стойчев, Аймен Белаид, Веселин Минев, Владимир Гаджев, Мигел Бедоя, Божидар Краев, Абди, Валери Домовчийски и Аниете.

Мамуту Кулибали, Слави Сталев и Стефан Станчев са контузени от варненци, а наставникът на "моряците" Никола Спасов не взе в групата Кирил Котев.

Вероятният състав на Черно море е: Чанович, Михаил Венков, Живко Атанасов, Тодор Паланков, Стенио, Буркхард, Клок, Бакари, Курьор, Ернандес и Бижев.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията