Юнайтед печели без да играе добре, а това е притеснителен сигнал за съперниците

Може ли Юнайтед да посегне към титлата?

Дори Кейхил симулира, а Ливърпул направи най-лошия си старт от 50 години

Павел Ангелов
Павел Ангелов 10:05 ч., 15 Дек 2014
0
79
Getty Images

Коледа ще отговори на много въпроси и те не са свързани само с това, което се крие в чувалите на дядото с брадата от Лапландия.

След наздравиците на 1 януари ще знаем докъде може да стигне отборът на Луис ван Гаал през първия му сезон в Манчестър Юнайтед, след като „червените дяволи” записаха 6 поредни победи.

Юнайтед, нека си го кажем директно, не е блестящ. Класата е далеч от очакванията, но духът се завърна.

Букмейкърите все още не вярват на Манчестър Юнайтед

Букмейкърите не вярват Луис ван Гаал да стигне чак до титла, въпреки подобрението в резултатите на отбора. Все още коефициентът за Челси е убийствено нисък – 1:1,44, докато вторият Сити се котира при 1:3,5. За Юнайтед ставките вървято около 1:13.

Най-голямо, естествено е пропадането в коефициентът за титла на Ливърпул, който започна сезона на трета позиция в букмейкърските очаквания при около 1:11. Сега направо си е далеч от истината с 1:751... 

В комбинация с уникалните изяви на вратаря Давид де Хея, спасил с двете си ръце, крака или тяло поне 3 от победите в поредицата.

Юнайтед прави базови неща във футбола – тича много, бори се здраво, рита топката към двамата си звездни играчи в атака – Ван Перси и Рууни, след което отново брани с всички сили вратата.

И ако мнозина говорят за късмет, помислете пак.

Рационалност, ефективност и самоувереност са три от най-опасните оръжия във футбола.

В момента тимът на Ван Гаал ги има в изобилие и това се видя най-добре срещу загубилия всякаква увереност Ливърпул. Гостите имаха 9 отлични ситуации, но вкараха 0 гола с нелепи пропуски. Юнайтед стреля 5 пъти в рамката на вратата и наниза три гола.

Това означава, че „дяволите” са на 8 т. зад лидера Челси, но колко високо могат да се целят реално в първия сезон на Ван Гаал?

Следващите 4 мача до 1 януари са гостувания на Астън Вила, Тотнъм и Стоук, както и домакинство на Нюкасъл. И четирите двубоя са наглед никак нелеки, но когато летиш на крилете на собствената си самоувереност, няма трудни мачове.

Юнайтед печели без да играе добре, а това е притеснителен сигнал за съперниците.

Защото с връщането на терена на Анхел ди Мария нещата би следвало да се подобрят откъм класа и разнообразие в атаките на тима.

Челси също трябва да се готви за три гостувания и едно домакинство до 1 януари. Стоук, Саутхемптън и Тотнъм са съперниците, а на „Стамфорд бридж” идва Уест Хем.

И тази програма не изглежда лесна, но ако има някой, който знае как се поддържа огъня на върха в класирането, това е Жозе Моуриньо.

Сега той има други проблеми, не с резултатите.

Резултати и класиране след 15-ия кръг

Резултати

Бърнли – Саутхемптън 1:0
Челси – Хъл 2:0
Кристъл Палас – Стоук 1:1
Лестър – Манчестър Сити 0:1
Съндърланд – Уест Хем 1:1
Уест Бромич – Астън Вила 1:0
Арсенал – Нюкасъл 4:1
Манчестър Юнайтед – Ливърпул 3:0
Суонси – Тотнъм 1:2

 Довечера играят Евертън и КПР

Класиране

1. Челси 39
2. Манчестър Сити 36
3. Манчестър Юнайтед 31
4. Уест Хем 28
5. Саутхемптън 26
6. Арсенал 26
7. Тотнъм 24
8. Нюкасъл 23
9. Суонзи 22
10. Ливърпул 21
11. Сток Сити 19
12. Астън Вила 19
13. Евертън 18
14. Уест Бромич 17
15. Съндърланд 16
16. Кристъл Палас 15
17. Бърнли 15
18. КПР 14
19. Хъл Сити 13
20. Лестър 10

Поредното му непремерено изказване предизвика упражнения в чувството за хумор на английските медии и фенове. При 2:0 над Хъл в събота Гари Кейхил, Вилиан и Диего Коща симулираха очевидно за дузпи, като единствено англичанинът не получи жълт картон за това. Здравият бранител имаше вече предупреждение и трябваше да бъде изгонен, но реферът Крис Фой не посмя да го направи.

В Челси не симулираме – сви рамене Моуриньо. – Не приемам Гари да е паднал сам, той е честен играч.”

Минути по-късно Жозе вероятно е прехапал устни, след като е видял ситуацията на запис...

Манчестър Сити е втори, на три точки зад Челси, а ударите в медицинския пункт на отбора следват един след друг.

Серхио Агуеро е аут вероятно до края на януари, а от съботното 1:0 над Лестър дойдоха вести за травми на капитана Венсан Компани и Един Джеко. И двамата вероятно няма да играят повече през 2014-а, а следващите 4 кръга са решителни, както обикновено във Висшата лига.

В тях шампионът има най-лесна програма от трите претендента: Кристъл Палас, Бърнли и Съндърланд у дома, както и Уест Бромич навън. Но с толкова контузени основни играчи...

Ливърпул записа най-лош старт от 50 години насам с 21 точки от 15 кръга.

Брендън Роджърс се разхожда по ръба на уволнението, което изглежда съвсем обърка неопитния мениджър и той допуска грешка след грешка в селектирането на състав и воденето на мачове. Ливърпул е на 7 т. от топ 4, а до 1 януари го чакат домакинства на Арсенал, Суонси и Лестър, както и гостуване на Бърнли.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията