Топ 20 на трансферите в Европа

Барселона, Ювентус и Челси най-добри на пазара през 2014/15

Sportinglife
Sportinglife 09:35 ч., 07 Юни 2015
0
5830

Сайтът Goal.com публикува класация за 20-те най-успешни трансфера в Европа през сезон 2014/15.

20. Лусиано Вието (Виляреал)
5,5 млн. евро, от Расинг (Авелянеда)
21-годишният нападател демонстрира завидни умения и потенциал за развитие. Аржентинецът се разписа 12 пъти в Примера и помогна на „Жълтата подводница“ да заеме шесто място в класирането.
Вието е бърз и техничен и по всичко личи, че Виляреал е направил страхотен удар за бъдещето.

19. Люк де Йонг (ПСВ Айндховен)
5,5 млн. евро, от Борусия (Мьонхенгладбах)
Всички говорят за прекрасния сезон на Мемфис Депай в ПСВ, но Люк де Йонг имаше също толкова солиден принос за титлата на отбора на „Филипс“.
20-те му попадения сами по себе си са достатъчно красноречива илюстрация за представянето му.

18. Давид Луис (Пари Сен Жермен)
50 млн. евро, от Челси
Футболният свят изпадна в шок, когато ПСЖ плати 50 млн. евро за напълно непредсказуемия централен защитник.
Бразилецът обаче направи чудесен сезон и си отмъсти на Челси, като вкара един от головете на осминафинала реванш в Шампионската лига и помогна на френския първенец да отстрани лондончани.

17. Мохамед Салах (Фиорентина)
Под наем, от Челси
Египтянинът направи фурор във Флоренция, въпреки че изкара броени месеци с екипа на „виолетовите“.
До голяма степен благодарение на чудесната му игра Фиорентина изпревари в крайното класиране Наполи, Дженоа, Сампдория и Интер, за да влезе в Лига Европа.
Салах се представи блестящо и срещу Ювентус за Купата на Италия, макар че двете му попадения в Торино се оказаха недостатъчни за „виолетовите“.

16. Стефан де Врай (Лацио)
8,5 млн. евро, от Фейенорд
Защитникът беше един от ключовите играчи във Фейенорд на Роналд Куман и бе с основна заслуга за третото място на Холандия на Мондиал 2014.
Де Врай продължи с убедителните изяви и в Серия А, а неговият Лацио зае трето място в подреждането и ще участва в плейофите за влизане в Шампионската лига.
Само двама играчи записаха на сметката си повече пресечени пасове от него през изминалия сезон в италианския елит.

15. Гжегож Криховяк (Севиля)
4,5 млн. евро, от Реймс
25-годишният поляк оправда покупката си дори само с изравнителния гол във финала за Лига Европа.
Но в интерес на истината той вече бе демонстрирал отличните си качества. Няма да е пресилено да кажем, че за Севиля на Унай Емери играта на Криховяк бе от фундаментално значение от първия сигнал за сезона до самия му край.

14. Клаудио Браво (Барселона)
12 млн. евро, от Реал Сосиедад
На световното първенство чилиецът окончателно си спечели репутацията на един от най-добрите вратари в света, след като преди това блестеше в Реал Сосиедад.
Браво беше абсолютен титуляр в Примера за новия шампион на Испания и спечели трофея „Самора“, като допусна само 19 попадения и опази мрежата си суха цели 23 пъти.

13. Ясин Брахими (Порто)
6,5 млн. евро, от Гранада
Лявото крило от Алжир притежава мощ, бързина и умение да играе в защита. Порто пък оправда името си на клуб, който купува евтино талантливи играчи, които после препродава на огромни цени. Засега обаче Брахими остава при „Драконите“.

12. Естебан Камбиасо (Лестър)
Без пари, от Интер
През 2010 г. аржентинецът стъпи на европейския клубен връх с Интер и затова мнозина останаха изненадани, когато халфът подписа с „Лисиците“.
В крайна сметка за Лестър той се оказа безценен и помогна на тима си да остане в английския елит. Само за една година Камбиасо завоюва култов статут сред феновете на отбора.

11. Иван Ракитич (Барселона)
20 млн. евро, от Севиля
След трите изключителни сезона в Севиля, увенчани със спечелването на Лига Европа, хърватският полузащитник премина в Барселона.
В първия си сезон на „Ноу Камп“ Ракитич се представи отлично, а догодина присъствието му за каталунците ще бъде наистина безценно заради напускането на Шави.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията