Жозе: Глупаци са тези, които не разчитат на контраатаките

Моуриньо се вкара в нови полемики

Sportinglife
Sportinglife 18:00 ч., 07 Юни 2015
0
497
GETTY IMAGES

Жозе Моуриньо отговори по подобаващ за него начин на критиките за стила, който практикува Челси, и нарече "глупаци" треньорите, които се фокусират върху владеенето на топката, а не върху контраатаките.

"Сините" спечелиха титлата в Премиършип, но в края на сезона по стадионите пееха за "скучния, скучния Челси".

Мениджърите на Арсенал и Манчестър Юнайтед Арсен Венгер и Луис ван Гаал бяха сред тези, които се изказаха, че Челси не играе атрактивно.

Но Жозе предпочита да не им обръща внимание и вече се готви за защитата на титлата.

"Няма нова генерация при треньорите. Просто има хора с идеи за започване на атаката от бранителите, владеене на топката, а не контраатаки", каза португалецът.

"Но ако не играеш на контра, това е защото си глупав. Това е фантастично оръжие във футбола и когато хванеш опонента разбалансиран, е отлично средство да му отбележиш гол. Мисля, че някои треньори създават илюзии, които заблуждават хората и променят мнението им. Но футболът не се променя. При него важното е да побеждаваш."

В интервюто за "Sunday Times" Моуриньо потвърди интереса на Челси към Радамел Фалкао, който трябва да замени напускащия Дидие Дрогба.

Колумбиецът обаче е само част от списък с петима нападатели, които са варианти да наследят легендарния котдивоарец.

Контузията на Диего Коща ограничи опциите на Жозе в края на сезона и той със сигурност се нуждае от попълнения в предни позиции.

"Ще бъдем по-добри. Няма да загубим футболисти. Разделяме се с човек, който отбеляза 4 гола, но три от тях бяха с цената на важни точки. Затова ще търсим нападател, защото се нуждаем от трима на най-високо ниво", завърши той.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията