20-те най-ярки звезди на Копа Америка

Играчите, от които се очаква да огреят турнира с блясъка си

Sportinglife
Sportinglife 09:50 ч., 09 Юни 2015
0
4480
Getty Images

Копа Америка стартира с мача Чили – Еквадор в четвъртък,  а на турнира се очаква да гледаме големи звезди и поне пет сравнително равностойни претенденти за трофея.

Букмейкърите се колебаят – фаворит е Аржентина на Меси, но сходни шансове имат Бразилия с Неймар, Колумбия на Хамес и Фалкао, Чили на Санчес , Уругвай на Кавани...

Ето 20 играчи, от които може да очакваме да направят най-силно впечатление по терените на Чили.

20. Хосе Мария Хименес (Уругвай)

Централният защитник направи невероятен прогрес с екипа на Атлетико, след като бе привлечен заради отличните му игри на световното до 20 г. Младежът ще е титуляр до Диего Годин, както е и в клуба им.

19. Хавиер Пасторе (Аржентина)

Потенциалът му никога не е бил под въпрос, но сега качествата му разцъфнаха в ПСЖ. Ерик Кантона го нарече „най-приятният за гледане играч в света”, а Лео Меси го иска в халфовата линия зад себе си в националния.

18. Роберто Фирмино (Бразилия)

Той не е централен нападател, но вкарва като такъв. Не е точно халф, но асистира за голове. Играе в Хофенхайм, но цяла Германия е впечатлена от качествата му.
Задачата му на Копа Америка ще е да направи партньортство с Неймар, което се получи в първите им два мача заедно, нищо, че те бяха контроли.

17. Фернандо Муслера (Уругвай)

Още един от отбранителния вал на Уругвай – този път вратарят. Нищо чудно... в отсъствието на Луис Суарес, тежестта в тима на „селесте” ще падне върху защитата и Муслера. Шампионите ще искат да защитят трофея си, а това означава – непробиваеми в отбрана.

16. Карлос Тевес (Аржентина)

Невероятен сезон в Ювентус и тежката мисия да зарови томахавката в личния си конфликт с Лео Меси. Какъв състав има Аржентина... ! С толкова талант едва ли има човек, който не иска да води този тим.

15. Клаудио Браво (Чили)

Втори вратар в списъка. Домакините на турнира потриват ръце за купата с такъв вратар зад талантливия им отбор. Клаудио пусна само 19 гола в 38 мача за Барселона в първенството и е в отлична форма.

14. Филипе Коутиньо (Бразилия)

Вкара първия си гол за „селесао” наскоро, а и Дунга разчита на него да поеме палката на диригент. След отличен сезон в Ливърпул, Филипе изглежда готов да го направи. Приятелството му с Неймар гарантира добро партньорство, което е важно за Бразилия.

13. Единсон Кавани (Уругвай)

Неговият „близнак” от градчето Салто – Луис Суарес, няма да го има. Кавани сам трябва да понесе головите надежди на страната и отбора си. Той го направи неведнъж през сезона в ПСЖ, когато Златан бе наказан или контузен.

12. Николас Отаменди (Аржентина)

Брадатият тип, който впечатли в защитата на Валенсия през сезона, сякаш направи достатъчно, за да е титуляр на Копа Америка. Не стига, че бе избран за бранител №1 в Ла Лига, но и добави 6 гола за Валенсия към статистиките.

11. Радамел Фалкао (Колумбия)

Той трябва да е в този списък, независимо от трудния му сезон в Манчестър Юнайтед. Тигъра продължава да е любимец на Колумбия, а и на цяла Южна Америка. Фалкао се преобразява, когато облече екипа на страната си, би трябвало да видим това и на Копа Америка.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията