Луис Енрике се разбра с Барса и замина на почивка

Треньорът е уточнил подробностите с президента Бартомеу още след финала в Берлин

Sportinglife
Sportinglife 12:45 ч., 09 Юни 2015
0
278
GETTY IMAGES

Луис Енрике се разбра с ръководството на Барселона и ще продължи да е треньор и през следващия сезон. Според каталунския в. "Спорт", специалистът е оставил нужните инструкции на всеки от футболистите си за режима им през идните седмици и е заминал на ваканция.

Все още няма официално изявление от клуба, а самията Енрике заяви след триумфа над Ювентус във финала на Шампионска лига (3:1), че не е сигурен дали ще остане начело на Барса.

Но за всички фенове и специалисти беше ясно, че каталунците едва ли ще оставят треньора да си тръгне, след като той се превърна в едва втория след Хосеп Гуардиола, който донесе купата с ушите и трофеите от Ла Лига и купата на Испания във витрината на Барса и то още в дебютния си сезон начело.

Президентът на каталунците Хосе Мария Бартомеу твърдо обяви, че иска Луис Енрике да остане на треньорската скамейка. Според информацията на в. "Спорт" двамата са провели дълъг разговор в самолета на връщане от финала на Лигата в Берлин.

Обсъдили са желаните от Енрике трансфери (като този на Алеикс Видал, който вече е факт), трансферните цели (Пол Погба от Ювентус) и ситуацията около договора на Даниел Алвеш, от когото треньорът се нуждае.

За момента обаче не се очаква официално продължаване на контракта на Енрике, който е за 2 години. Това ще се превърне в приоритет на новото (старо) ръководство на Барса, което ще бъде излъчено на изборите през юли.

Вероятно тази е и най-голямата причина треньорът публично да поддържа въпросителни около бъдещето си, докато Бартомеу печели дивиденти от обещанията да го задържи на всяка цена, ако той самият бъде преизбран...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията