Шампанско или сълзи в ЦСКА

10 юни бе един от най-оптимистичните дни в историята на клуба

Джони Кейджов
Джони Кейджов 09:15 ч., 11 Юни 2015
0
1437
lap.bg

Шампанско да се разлива, ЦСКА не само е спасен, а ще става хегемон.

С подобни думи завърши 10 юни, може би един от най-оптимистичните дни в историята на най-успелия футболен клуб у нас.

Дали наистина ЦСКА ще се върне на трона, зависи от Васил Божков и Гриша Ганчев.

Двамата изключително успели бизнесмени са се доказали и във футбола. Но покрай шампанското всеки привърженике на „червените” бе готов и поне с по една сълза. В главата се върти „Ако пак не стане?”.

Да, защото ако нещата в Божков и Ганчев не се получат ЦСКА ще отиде в аматьорския футбол.

Ивайло Манджуков и Милко Георгиев демонстрираха през последните три месеца, че нивото им е точно за там. Двамата само обясяваха как се работи, а от работата им не се виждаше нищо.

Сега вече дори да пожелаят да извадят милионите на куп и да изчистят дълговете на ЦСКА, никой не ги иска тях. Останаха в историята на „Армията” като отрицателни герои, наричат ги ликвидатори. И единствено късната поява на Божков и Ганчев, гарнирана с еуфорията, не насочва в момента вниманието върху тях.

ЦСКА ли ще играе или Литекс?

Това няма никакво значение. Много пъти в историята клубове са си сменяли имената и структурата. Както например ЦСКА и Левски бяха прекръстени в Средец и Витоша и извадени с партиен декрет от евротурнирите през 1985 година. Така че всеки, който иска да припознае ЦСКА на Божков и Ганчев, трябва да го направи.

От досегашното дружество ПФК ЦСКА ЕАД ще останат много, много дългове. Може би дори ще има отбор в някоя дивизия около „Б” окръжна група например. Но това няма да е истинският ЦСКА. Истинският е този, който казва сърцето.

Оптимизмът в ЦСКА е обясним. Божков и Ганчев са много богати хора, които биха могли да спрат хегемонията на Лудогорец.

Собственикът на „Нове” извади веднъж почти 3 милиона долара за бразилците Лео Лима и Родриго Соуса, но се ядоса заради отпадането от Галатасарай в квалификациите на Шампионската лига през 2003 година и спря да плаща. Те пък избягаха, както сега правят куп други като Тони Силва, Иван Маркович и компания.

Факт е, че при Божков това бе рядко и емоционално решение, което сега с коректив като Ганчев в ръководството не би допуснал.

От своя страна бизнесменът от Ловеч се е доказал като най-добрия откривател на таланти от Южна Америка.

Прекрасни футболисти минаха през Литекс, за да бъдат продадени за тлъсти пари в чужбина. Тандемът между двамата може само да донесе позитиви на изстрадалия ЦСКА, който в последните години се управляваше при немотията на Александър Томов и в малките часове на деня при „Титан”.

Отворихме ли вече шампанското? Май да, затова да изчакаме преди голямата наздравица.

По всичко личи, че държавата се е съгласила проектът да стартира. БФС също. Остава да бъдат убедени хората в УЕФА, че няма незаконни неща. Затова още ден-два до голямата глътка. Иначе сълзите ще са драконовски.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията