Идеалните 11 на Ливърпул в ерата на Висшата лига

Как, за бога, "червените" няма титла от четвърт век?

Sportinglife
Sportinglife 16:55 ч., 11 Юни 2015
0
4115
GETTY IMAGES

Не е за вярване, че Ливърпул не е ставал шампион от четвърт век, когато погледнем назад през годините и видим какви играчи са носили славната червена фланелка.

Sportsmail излъчи идеалните 11 на мърсисайдци в ерата на Висшата лига.

Отборът е подреден в система 4-4-2.

Пепе Рейна

Винаги ще се помни колко стабилен бе испанецът на вратата на Ливърпул в първите си пет години в Англия. Той счупи много рекорди и се превърна в любимец на "Коп". Дудек направи невероятни спасявания на финала в Истанбул, но Рейна заслужава място в идеалния отбор.

Маркус Бабел

Той дойде благодарение на правилото "Босман" през 2000 г. от Байерн Мюнхен и въпреки краткия си престой край Мърси, бе блестящ. Бабел се разписа на финала за Купата на УЕФА през 2001 г. срещу Алвес и печели място за сметка на Алваро Арбелоа и Роб Джоунс.

Сами Хупия

Жерар Улие направи доста спорни трансфери, но финландецът не бе сред тях. Сами бе като стена в отбраната на Ливърпул и си остава дълбоко почитан на "Анфийлд".

Джейми Карагър

Легенда! Със 737 мача за отбора, Джейми е просто безспорен. Погледът му върху играта и добрият му пас оказваха страхотно влияние на отбора.

Йон Арне Рийзе

Ливърпул така и не успя да намери добър заместник на норвежеца. Нито Фабио Аурелио, нито Хосе Енрике или пък Алберто Морено могат да се сравняват с енергичния норвежец.

Хавиер Машчерано

След като напусна Ливърпул през 2010 г., аржентинецът се превърна в основна фигура в отбора на Барселона. Спечели всичко с екипа на каталунците и това е достатъчно като оценка за него. Машчерано е мечта за всеки мениджър.

Стивън Джерард

За лоялността, силата, атлетизма и влиянието му ще се пишат книги в продължение на десетилетия. Стивън Джерард е не само в идеалния отбор на Ливърпул в ерата на Висшата лига, но и за всички времена.

Шаби Алонсо

Още един европейски шампион с мърсисайдци. Той правеше сериозна разлика в отбора на Рафа Бенитес с умението си да задържа топката и да борави с нея.

Стив Макманамън

Тактиката в средата на 90-те бе лесна и ясна - да се подава на Мака. Страхотен футболист и техничар, който бележеше и хубави голове.

Роби Фаулър

Той е господ! Торес и Оуен бяха много добри, но не и богове. Когато бе във форма, Англия не познаваше по-безмилостен реализатор.

Луис Суарес

Когато Джерард каза, че Суарес е най-добрият, с когото е играл през 2013 г., оценката му се прие противоречиво. Година и нещо по-късно обаче всички си спомниха за думите на Стиви. Уругваецът бе човекът, който приближи най-много Ливърпул до титлата след далечната вече 1990 г.

Източник: "Daily Mail"

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията