Стоичков: ФИФА е най-голямата мафия!

Мишел Платини не може да промени нищо, защото той също е в тази голяма каша

Sportinglife
Sportinglife 17:50 ч., 12 Юни 2015
0
775
Lap.bg

Христо Стоичков насочи пръста си обвинително срещу ФИФА и УЕФА, след като изчете лекция на треньорски курс в НСА.

Камата атакува шефовете на световния футбол

„Аз съм казал още през 94-та година, че това е най-голямата мафия – каза легендарният номер 8. - Можем да сменяме футболисти и треньори, а те седят с едни и същи костюми от 20.

Какво промениха в световния футбол? Какво като са хванали 7 човека, а другите 137 са там? Как ще допуснат Фиго или някой друг да стане президент на ФИФА?

Проблемът не е световното първенство в Катар, Русия или Южна Африка. Проблемът са тези, които стоят вътре с костюми и вратовръзки. Ако им дам една топка и една диня, ще вземат динята.

Мишел Платини не може да промени нищо, защото той също е в тази голяма каша. Как сега Франция спечели домакинството за европейското през 2016 година?

Кой е президент? Него го интересува само как да направи повече мачове – Шампионска лига и Лига Европа. Да има повече отбори и пари от телевизионни права. Оня ден го видях на една снимка – доста е напълнял. Това не е от работа.”

Камата предложи и промени в календара на родния футбол, като изтъкна аргумент, че не са нужни две подготовки – лятна и зимна. Според него климатът в България позволява да се играе от март до ноември, а подготовката да е само една – през зимата.

„Предложих го още, когато бях треньор на националния отбор – каза Стоичков. - Но никой не се поинтересува и нищо не бе направено. А така няма как да искаме добре подготвени отбори, възстановени играчи и добри резултати.“

На лекцията му в НСА присъстваха Георги Иванов-Гонзо, Милен Радуканов, Асен Букарев, Адалберт Зафиров и др.

Мегазвездата отказа да коментира темата „ЦСКА“, която изгаря новините в родния футбол вече от 2 месеца.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията