Манчестър Сити готви бомбастична селекция

Голяма чистка се задава при „Гражданите“

Sportinglife
Sportinglife 18:00 ч., 12 Юни 2015
0
928
Getty Images

Президентът на Манчестър Сити Халдун ал Муборак обеща, че отборът ще изглежда по коренно различен начин за идния сезон. Супербогатите собственици от Абу Даби, неограничавани от санкциите на УЕФА, за разлика от миналото лято, са готови да сглобят истински отбор на мечтите на стадион „Етихад“.

„Дейли Мейл“ прогнозира възможните входящи и изходящи трансфери в лагера на „Гражданите“.

ПРИСТИГАЩИ

Пол Погба

От Сити не крият желанието си да привлекат френския национал, когото градският съперник Юнайтед изпусна толкова лековато. „Небесносините“ определено разполагат с финансовата мощ, необходима за привличането на перлата на Ювентус. Барселона обаче също иска 22-годишния халф в редиците си.
В момента „каталунците“ са под финансово ембарго, но нищо не може да им попречи да постигнат неофициално споразумение с Погба, което да го отведе на „Ноу Камп“, щом забраната бъде вдигната.

Потенциалната единайсеторка на Сити за догодина

1. Харт
2. Сабалета
3. КУРЗАВА
4. Фернандиньо
5. Демикелис
6. Компани
7. ИСКО
8. ПОГБА
9. Агуеро/ЛАКАЗЕТ
10. Туре/ДЕ БРОЙНЕ/СТЪРЛИНГ
11. Силва

Кевин де Бройне

23-годишният белгийски национал разкри, че емисари на Ман Сити вече са разговаряли с агента му. Услугите на атакуващия халф на Волфсбург ще струват доста скъпо, цената му може да стигне 40 млн. паунда.
„Вълците“ обаче може да склонят да вземат подобна сума за играча, когото привлякоха само за 18 млн. паунда преди 18 месеца. Германският клуб предложи нов договор на Де Бройне, но това едва ли би спряло евентуален трансфер.

Рахим Стърлинг

Напоследък английският национал е в слаба форма и мнозина вероятно се питат, дали си струва „Гражданите“ да си правят труда да го купуват. На „Екихад“ обаче отлично помнят какви неприятности им причини крилото, когато беше в оптимално състояние.
Ако „Небесносините“ държат да привлекат нов бързоног играч за атаката, 20-годишният Стърлинг определено е отличен вариант.

Иско

Испанският национал изглежда готов да поеме щафетата от Давид Силва след няколко години. Но защо пък Сити да не го грабне още сега?
23-годишният атакуващ халф записа 53 мача за Реал през изминалия сезон, но не е ясно дали влиза в плановете на новия треньор на мадридчани Рафа Бенитес. Ако последният сметне, че Иско не му е необходим, „небесносините“ ще имат шанс за отличен удар.

Левен Курзава

Сити със сигурност ще търси нов човек за левия бек – пост, който създаде доста проблеми на тима през изминалата кампания.
Едва ли Евертън ще погледне благосклонно на евентуална оферта за Лейтън Бейнс, така че Курзава е идеалното решение.
22-годишният защитник наскоро бе повикан в националния отбор на Франция. Нищо чудно обаче „Гражданите“ да заложат на младока Анхелино от младежката си формация.

Александър Лаказет

Ако Сити се раздели с Един Джеко, Стеван Йоветич и Алваро Негредо, Лаказет ще бъде №1 в списъка на евентуалните нови попълнения за атаката.
24-годишният нападател се разписа 31 пъти за Лион, но Арсенал и Ливърпул също са му хвърлили око. „Небесносините“ разполагат с талантлив младеж и за тази позиция, като Келечи Ихеаначо може да бъде привлечен от състава до 21-годишна възраст.

НАПУСКАЩИ

Един Джеко

Формата на тарана от Босна спадна драстично, след като той подписа нов договор. Според вътрешно клубни източници, шефовете на клуба са готови да се разделят с 29-годишния нападател.

Стеван Йоветич

Това, че Йоветич няма бъдеще на „Етихад“, на практика стана ясно още през януари, когато той не бе включен в групата за двубоите от Шампионската лига за сметка на Вилфред Бони.
Черногорецът има какво да предложи на „Гражданите“, но от друга страна, не може да се каже, че той оправда очакванията след трансфера си през 2013 г.

Фернандо

Бразилецът може да се окаже ненужен, защото Сити ще се опита да подмлади средната си линия. 27-годишният халф на моменти изглеждаше неспособен да се справи на „Етихад“, след като бе привлечен за 12 млн. паунда преди година от Порто. Проблемът е, че „Гражданите“ трудно ще намерят клуб, готов да му плаща също толкова висока заплата.

Самир Насри

Ситуацията с крилото е идентична с тази на Джеко. Формата на Насри също падна, след като той получи нов контракт. Талантливият иначе французин игра разочароващо през последния сезон, за разлика от показаното през 2013-14. Ръководството на клуба едва ли е склонно да прояви търпение към 27-годишния Насри, който винаги изглежда готов да сътвори някой скандал.

Александър Коларов

Непостоянният сърбин се редуваше с Гаел Клиши на левия фланг на защитата, но нито един от двамата не направи достатъчно, за да се утвърди като постоянен титуляр.
Да, Коларов се разписа на два пъти от фаул в края на сезона, но съмненията около играта му в защита остават.
Въпросът е от кого ще се откаже Сити – от него или от Клиши.

Бакари Саня

Той записа само 16 мача след трансфера си без пари от Арсенал и не успя да измести Пабло Сабалета от стартовия състав. Саня обаче е на 32 години и не е ясно дали ще се съгласи да прекара още един сезон на пейката.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията