Австрия марширува по Червения площад

Сензационно отборът е съвсем близо до Евро 2016, пак искат главата на Капело

Sportinglife
Sportinglife 07:15 ч., 15 Юни 2015
0
388
Getty Images

Австрия направи парад по Червения площад и срази Русия с 1:0 насред Москва. Никога в историята си тимът не се е класирал на европейско първенство, участва само през 2008-а като домакин. Но сега само чудо може да спре полета на австрийците.

Марк Янко вкара едиствения гол и затрупа с още повече проблеми Фабио Капело. Прескъпият италиански треньор на Русия отново чува възгласи да бъде уволнен на секундата. Откакто води „сборная” много успелият в миналото специалист непрекъснато ниже провал след провал.

Австрия е първи с 16 точки, а втори е Швеция с девет, след като победи Черна гора с 3:1 у дома. Руснаците са едва трети с осем точки.

„Не сме се класирали за европейското – предупреди Марко Арнаутович, звездата на Австрия и английския Стоук. – Един от най-трудните мачове е зад гърба ни, победихме, но не сме резервирали билетите за Франция.”

Австрия постигна триумфа и без контузената си суперзвезда Дейвид Алаба от Байерн. Той все още лекува коляното си. „Показахме отново великолепен отборен дух – рече капитанът Кристиян Фукс. – Има много потенциал в нашия тим.”

Капело пусна четирима футболисти като дебютанти, но отборът му в дълги периоди изглеждаше беззъб. „Имаме още четири мача и трябва да дадем не 100, а 200 процента, за да се класираме”, каза Иван Новоселицев, едно от новите лица в „сборная”.

Три от точките на Русия са благодарение на прекратения мач като гост на Черна гора в Подгорица, когато УЕФА присъди служебна победа.

В Швеция отново празнуват крал Златан. Големият нападател Ибрахимович вкара два от головете срещу Черна гора, които помагат много в битката с Русия за второто място и директното класиране. Маркус Берг откри резултата за шведите. Накрая от дузпа по-почетна загубата за Черна гора направи Деян Дамянович.

В дербито на дъното Лихтенщайн и Молдова не успяха да се победят – 1:1. Сандро Визер откри резултата за домакините, а Джоржде Боджу изравни.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията