Неймар задмина Пеле

Бразилия показа на Аржентина – измъкна се в 93-ата минута

Sportinglife
Sportinglife 12:10 ч., 15 Юни 2015
0
798
Getty Images

Неймар задмина Краля Пеле. Новото най-обичано чедо на Бразилия спаси родината от срам на старта на Копа Америка. „Селесао” показа на вечния враг Аржентина как се измъква мач. От 0:1 обърна Перу до 2:1 с гол на Дъглас Коста в 93-ата минута. Ден по-рано аржентинците водиха комфортно с 2:0 и в сетния миг допуснаха 2:2 срещу Парагвай.

Сега груба грешка на Давид Луис от Пари Сен Жермен позволи на Перу изненадващо да поведе срещу Бразилия. Още в третата минута Кристиан Куева откри резултата за непретенциозния от гледна точка на титлата отбор. Веднага след това Неймар изравни, за да бие Пеле като най-младия футболист, вкарал 44 гола за Бразилия.

„Очаквахме да ни е трудно, но не чак толкава – каза Неймар. – На турнирите в Южна Америка винаги е безкрайно тежко да се играе. Никой не дава нищо лесно. Мисля, че ние играхме добре и е важно, че започнахме с победа.”

„Неймар е специалният човек, който ни спаси – призна треньорът Карлос Дунга. – Имаше невероятен сезон в Барселона, сега играе с огромно удоволствие и лекота. Турнирът тепърва започва и ще е много дълъг. Ще видим каква стратегия ще предприемем в следващите двубои. Истината е, че Перу ни създаде сериозни затруднения, особено през второто полувреме. Всеки иска срещу Бразилия да бъде на топ ниво.”

Следващият мач на Бразилия е срещу Колумбия, който стана жертва на първата голяма изненада. Водената от Радамел Фалкао и Хамес Родригес атака, беше напълно безпомощна срещу Венецуела. Но дори до 0:0 не стигна. Венецуела успя да срази Колумбия с 1:0 благодарение на гола на Хосе Саломон Рандон в 60-ата минута. Оттук нататък за Фалкао, Хамес и компания се говори за оцеляване. А чак след това за нещо повече.

И докато всички признават, че Аржентина изпусна по най-глупавия възможен начин победата над Парагвай, то за Бразилия нещата не стоят по същия начин. „Селесао” не изглеждаше като голям отбор нито срещу Перу, нито в контролите преди Копа Америка. В състава на Дунга се знае едно – или Неймар, или нищо. Преди вероятно е било възможно един футболист да заведе отбора до титлата. Но в днешния футбол е трудно да се повярва дали Бразилия може да спечели битката срещу Аржентина. Освиркванията на бразилските фенове са показателни. А те няма да преглътнат второ унижение като 1:7 от Германия на техния мондиал.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията