Неймар става №2 по заплата в света

Барселона подготви нов договор, клаузата за откупуване е 250 милиона евро

Sportinglife
Sportinglife 07:05 ч., 16 Юни 2015
0
648
GETTY IMAGES

Неймар ще стане вторият най-добре платен футболист в света, ако се съгласи да подпише новия договор, който Барселона му предложи.

Това е част от президентската кампания в европейския шампион. Президентът Хосеп Мария Бартоломеу е обещал да задържи бразилската звезда до 2020 година, а клаузата за откупуването му да е 250 милиона евро.

Бизнесменът бе вицепрезидент на Барса, когато клубът купи Неймар от Сантос през 2013 година. Заради този трансфер тогавашният шеф Сандро Росел подаде оставка – не бяха платени данъци по сделката.

С 12 милиона евро годишна заплата Неймар трябва да стане вторият най-добре платен след съотборника си Лионел Меси, твърси каталунският вестник „Спорт”.

Толкова пари получава и Андрес Иниеста, който стана играч №1 на финала на Шампионската лига срещу Ювентус. В момента Меси получава около 20 милиона евро годишно.

Според обвиненията в Испания Неймар е получил значително по-ниско възнаграждение, за да се избегнат данъците върху трансфера му. Барселона се опитва да докаже пред съда, че това не е вярно и всичко е легално.

През последния сезон каталунците изградиха може би най-взривоопасното трио в историята на футбола. Договорът на Меси е до 2018 година (както и сегашният на Неймар), а Луис Суарес е обвързан до 2019-а.

В момента Неймар е на Копа Америка и вече започна да вкарва голове. При 2:1 над Перу нападателят отбеляза 44-ото си попадение за Бразилия и на 23 години години легендарните нападатели пред себе си в ранглистата.

Пеле има 77 гола, Ромарио е с 62, Роналдо отбеляза 55, а Зико – 46. През сезона с Барселона Неймар се разписа 39 пъти във всички турнири.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията