Най-скъпите трансфери в историята

Ако сделката за Пол Погба стане, ще паднат всички рекорди

Sportinglife
Sportinglife 07:10 ч., 16 Юни 2015
0
3079
GETTY IMAGES

114 милиона евро за един футболист! Звучи безумно, но по всичко личи, че ще стане факт. Манчестър Сити е на път да счупи всички трансферни рекорди, ако успее да привлече френския халф Пол Погба от Ювентус.

Очевидно е, че италианският шампион няма как да устои на неприличните оферти, които валят за „черния диамант”. Искат го и Барселона, и Реал, и Пари Сен Жермен. Но шейх Мансур е най-убедителен на този етап.

Първите пет най-големи трансфера в историята са направени от двата испански гранда. Реал държи лидерската позиция с Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. Извън Испания единствено Манчестър Юнайтед с Анхел ди Мария и Пари Сен Жермен с Единсон Кавани се намесват между Реал и Барселона за най-скъпи покупки.

А Бундеслигата и Байерн са една на 40-о място в класацията. Сделка №1 на немското първенство е идването на Хави Мартинес от Атлетик (Билбао) срещу „само” 40 милиона евро.

Ето кои са най-скъпите трансфери в историята на футбола досега.

10 място – уругвайският нападател Единсон Кавани премина от Наполи в Пари Сен Жермен за 64 милиона евро през 2013 година.

9 място – Реал (Мадрид) купи бразилеца Кака за 65 милиона евро от Милан. Парите се оказаха на вятъра, магьосникът почти не игра за „кралете”.

8 място – Златан Ибрахимович смени Интер с Барселона през 2009 година срещу 69 милиона евро. И тази сделка бе провал. Златан се задържа в Каталуния само един сезон без особен успех.

7-о място – един от най-добрите трансфери на Реал. Зинедин Зидан дойде от Ювентус за 73 милиона евро и до днес е в клуба, макар и като помощник-треньор.

6-о място – Манчестър Юнайтед купи Анхел ди Мария от Реал за 75 милиона евро миналото лято. Първият сезон на аржентинското крило в Англия обаче е тотален провал.

5-о място – голмайстор №1 на Мондиал 2014 Хамес Родригес отиде от Монако в Реал за 80 милиона евро преди година. Първият му сезон на „Бернабеу” бе приличен, но не и фантастичен.

4-о място – Ливърпул продаде Луис Суарес на Барселона за 81 милиона евро. Уругваецът започна сезона с дълго наказание заради ухапването на Джорджо Киелини на Мондиал 2014, но бързо се превърна в голмайстор на тима и отличен асистент.

3-о място – за 83 милиона евро Барселона взе Неймар през 2013 година. Около размера на трансфера има съдебни спорове и до днес. Неймар е новата суперзвезда на Барса, естествено след Меси.

2-о място – през 2013 година Реал даде 94 милиона евро на Тотнъм за Гарет Бейл. В първия си сезон уелсецът спечели Шампионската лига, но през втория стана жертва на гнева на феновете.

1-о място – също за 94 милиона евро Реал купи Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед през 2009 година. Оттогава португалецът е ракетата носител на отбора.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията