Аржентина срази Уругвай

Агуеро вкара за 1:0 на Копа Америка

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 17 Юни 2015
0
672
Getty Images

Първото голямо дерби на Копа Америка завърши с победа на фаворит №1 Аржентина.

С гол на Серхио Агуеро „гаучосите” сразиха защитаващия титлата си Уругвай с 1:0. Попадението имаше манчестърски привкус.

Защитникът на Манчестър Сити Палбо Сабалета проби по дясното крило и центрира отлично. Там съотборникът му и в клуба, и в националния тим стреля неспасяемо с глава в 56-ата минута. На предишния турнир Копа Америка уругвайците отстраниха Аржентина на четвърфтфинал, за да спечелят рекродната 15-а титла по-късно.

Треньорът на Лео Меси и компания Херардо Мартино бе изгонен от пейката още в 30-ата минута заради невъздържано поведение и реплики към бразилските съдии.

Двубоят с Уругвай беше изключително груб. Острите сблъсъци бяха постоянно последвани от „хващане за гушите” между съперниците – типичен южноамерикански дуел.

Аржентина трябва да спечели и последния двубой в групата срещу Ямайка в събота, за да гарантира, че няма да се срещне с големия си съперник Бразилия още в четвъртфиналите.

В другия двубой от група В Парагвай очаквано победи Ямайка с 1:0 и има четири точки. Едгар Бенитес вкара единствения гол в 36-ата минута. В последния мач от групата Парагвай ще се изправи срещу Уругвай в повторение на последния финал на Копа Америка, който може да има съдбовно значение за класирането на четвъртфиналите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията