Изпълкомът отлага заседанието, чака ЦСКА и Локомотив (Сф)

Събирането на ръководителите във футбола ще е другата седмица

Sportinglife
Sportinglife 09:45 ч., 18 Юни 2015
0
129
Lap.bg

Заседанието на Изпълкома на БФС се отлага, след като явно няма готовност по детайлите около трансформирането на Литекс в ЦСКА 23, какъвто е планът на Гриша Ганчев и Васил Божков.

Така събирането на ръководителите във футбола ще е другата седмица, като се очаква на него твърдо да се наложи вариант с 10 тима в „А” група, без значение дали Литекс и ЦСКА е едно, или ловчанлии останат в сегашния си вид.

Локомотив (Сф) ще опита да получи лиценз „под условие”, но засега индикациите са, че не е погасил или разсрочил дълговете си към НАП. Президентът на клуба е част от Изпълкома и се предполага, че бил получил симпатии при евентуално гласуване за съдбата на Локо в „А” група.

Разбира се, както събитията от последните 2 месеца говорят, при ситуацията около ЦСКА и Локо може да се очакват обрати буквално през часове. Най-вероятно е в понеделник да има повече яснота около тях, но това е крайният срок поне за Литекс, тъй като точно в понеделник е жребият за Лига Европа, където ловешкият тим си има място, спечелено през първенството.

Най-късно до сряда БФС иска да обяви и програмата за следващия сезон, тъй като първенството почва на 18 юли, а е важно дотогава отборите да знаят реда на съперниците си, а телевизията с права за излъчване да е готова с програма.

 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията