Трудно лято за Реал

Погба и Агуеро изглеждат недостижими цели за „Белия балет“

Sportinglife
Sportinglife 16:45 ч., 19 Юни 2015
0
1721
GETTY IMAGES

Поредната нова ера започва в Реал (Мадрид). Карло Анчелоти беше уволнен през миналия месец, а Рафа Бенитес бе назначен за треньор.

Някогашният наставник на Ливърпул, който изкара два не особено успешни периода в Италия (Интер и Наполи), ще трябва да върне „Кралския клуб“ в правия път, след като мадридчани останаха с празни ръце в края на сезона.

Първата задача на Бенитес ще бъде да подсили отбора, който определено има нужда от нови лица. През миналия сезон всичко за „Белия балет“ започна прекрасно, но последва спад, довел до пълна посредственост,за разлика от обратния процес в Барселона.

Потенциалната единайсеторка

1. Де Хеа
2. Данило
3. Марсело/Фелипе Луис/ Алекс Сандро/ Алаба
4. Серхио Рамос
5. Варан
6. Биля
7. Роналдо/Иско
8. Крос/Модрич
9. Агуеро/Роналдо/Бензема/Хесе
10. Хамес Родригес
11. Бейл

Бенитес, разбира се, няма да има абсолютен контрол върху трансферите, но все пак има какво да каже относно промените в състава.

Целите

Трансферното лято ще бъде трудно за Реал, защото не може да се каже, че на пазара се наблюдава изобилие от световни звезди.

Изглежда сигурно, че на „Сантяго Бернабеу“ ще дойде Давид де Хеа, въпреки че вратарят е бивш играч на градския съперник Атлетико. Стражът на Манчестър Юнайтед иска да се завърне в испанската столица и това би трябвало да стане по-скоро рано, отколкото късно, защото договорът му на „Олд Трафорд“ изтича през 2016 г.

Единственият въпрос е колко пари ще получат „Червените дяволи“ за него.

Реал вече си осигури услугите на десния бек Данило от Порто. Клубът обаче търси конкурент на Марсело за противоположния фланг. Челните места в списъка на кандидатите заемат Фелипе Луис (Челси), бразилецът Алекс Сандро от Порто и Давид Алаба от Байерн.

За центъра на терена мадридчани са си харесали Пол Погба от Ювентус, но това едва ли е някаква изненада, а и конкуренцията ще бъде жестока. Целият европейски елит, включително Барселона, Манчестър Сити и Пари Сен Жермен, се надява да привлече френския национал.

Друг халф, който отдавна се котира високо на „Бернабеу“, е Марко Верати. По-вероятно е обаче „Белия балет“ да привлече Лукас Биля от Лацио, който в момента участва в Копа Америка с Аржентина. Бенитес отлично познава възможностите му, пък и вероятността този трансфер да бъде осъществен е далеч по-висока, отколкото в случаите с Погба и Верати.

През ерата на Флорентино Перес обикновено всяко лято „Кралския клуб“ привлича по някой футболист от световна класа. В момента Реал търси човек за върха на атаката си, който да се бори за титулярно място с Карим Бензема, и първи вариант за мадридчани е Серхио Агуеро.

Аржентинецът обаче изглежда щастлив в Манчестър Сити, така че вероятността вместо това „Белия балет“ да се насочи към Рахим Стърлинг от Ливърпул изглежда голяма. Друг желан от Реал нападател – Алваро Мората – ще остане в Ювентус поне още една година, след като напусна „Бернабеу“ миналото лято.

Марко Ройс също изглеждаше кандидат за трансфер в „Кралския клуб“, но германецът наскоро подписа нов договор с Борусия (Дортмунд). Твърди се, че шефовете на клуба са обсъждали и възможността да си върнат Анхел ди Мария от Манчестър Юнайтед. Аржентинецът обаче се почувства неоценен и нежелан в Реал преди година, така че този трансфер изглежда твърде нереалистичен.

Напускащите

Идването на Де Хеа означава, че Реал е готов да се раздели с дългогодишния си капитан Икер Касияс. Вратарят също иска да напусне, но само при добра оферта, така че не може да си позволи да заяви публично желанието си. В този случай очевидно предстоят напрегнати преговори.

В защита Алваро Арбелоа става излишен заради привличането на Данило, при положение че Дани Карвахал със сигурност остава. Фабио Коентрао също ще бъде ненужен, щом мадридчани вземат нов ляв бек.

Халфът Сами Кедира вече премина в Ювентус. Голяма е вероятността да го последва и Асиер Ияраменди, който за две години в Реал не оправда очакванията. Лукас Силва пък сигурно ще бъде даден под наем, за да бъде отворено място за тримата футболисти извън Европейския съюз – Каземиро, Данило и Хамес Родригес.

В нападение юношата на клуба Хесе влиза в плановете на Бенитес и вероятно ще получи повече шансове за изява, докато Чичарито ще си тръгне, след като наемът му изтече.

Схемата

Най-вероятно Бенитес ще използва любимата си схема 4-2-3-1, вместо 4-3-3 на Анчелоти. Най-големият въпрос е кой ще играе като централен нападател.

Неслучайно според медиите в Мадрид ролята на Карим Бензема (стига той да остане в Реал) ще се промени. От несменяем титуляр, французинът ще стане просто един от многото играчи в предни позиции.

Ако Реал не успее да привлече Агуеро, нищо чудно на върха на атаката да се озове Кристиано Роналдо.

Така или иначе, най-тежката задача пред Бенитес ще бъде да намери нужния баланс, за да избегне изблици на недоволство от страна на големите звезди.

Източник: Goal.com

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията