Топ 10 на свързваните с трансфер в Ливърпул

"Червените" имат амбициозни планове

Sportinglife
Sportinglife 16:55 ч., 19 Юни 2015
0
1954
GETTY IMAGES

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс има доста работа за вършене, ако иска отборът му да не повтори разочароващия сезон 2014/15.

Оптимизмът, с който започна шампионатът след битката за титлата през пролетта на 2014-а не бе оправдан.

Седмото място бе далеч от целите пред отбора, а Роджърс спаси главата като по чудо.

Със сигурност ще трябват сериозни нови попълнения, а раздялата със Стивън Джерард и почти сигурното напускане на Рахийм Стърлинг ще усложнят мисията на мърсисайдци.

TalkSport изготви списък на десетте най-актуални имена, свързвани с трансфер на "Анфийлд роуд":

10. Марк Бартра

Защитникът на Барселона иска да играе редовно. На 24 години е и кариерата му е на кръстопът. Бартра е доста комплексен бранител, който може да заеме различни роли в колебливата защита на "червените".

9. Лукас Дине

Французинът не е толкова популярно име, но би паснал добре в лявата зона на защитата. Алберто Морено не убеди напълно в първия си сезон и евентуалното привличане на Дине ще осигури така важната конкуренция. Футболистът не получава много игрово време в ПСЖ и с радост би приел оферта от мърсисайдци.

8. Евхен Коноплянка

Коноплянка бе много близо до трансфер в Ливърпул преди време, но той пропадна в последния момент. Изигра важна роля в прогреса на Днипро до финала на Лига Европа. Вече изглежда, че е време да направи така мечтаната крачка към гранда от Премиършип.

7. Мартин Монтоя

Още един бранител на Барселона, който е в една лодка с Бартра. Каталунците взехе Алейш Видал, а Даниел Алвеш преподписа, което със сигурност ще накара Монтоя да се замисли, ако получи предложение от Ливърпул.

6. Матео Ковачич

21-годишният хърватски национал на Интер е сред най-желаните имена на Стария континент. Би бил от полза за Ливърпул, който вече не може да разчита на услугите на Стивън Джерард. На Ботуше се говори за евентуална сделка, в която бъде включен и Марио Балотели.

5. Кристиан Бентеке

Мощният нападател разделя мненията както в ръководството на Ливърпул, така и сред феновете. Роджърс ще реши за този трансфер до голяма степен в зависимост от това с каква схема ще играе.

4. Натаниъл Клайн

Саутхемптън вече отхвърли оферта на стойност 10 млн. паунда за таланта си. Клайн е желан още от Арсенал и Манчестър Юнайтед. Тимът от южния бряг обаче трябва да обмисли сериозно политиката си спрямо него, тъй като от следващия сезон той ще е свободен агент.

3. Роберто Фирмино

23-годишният полузащитник направи страхотен сезон за Хофенхайм и си спечели място в отбора на Бразилия за Копа Америка. Цената му е около 15-20 млн. паунда, която е достатъчно солидна, но и напълно оправдана.

2. Александре Лаказет

Мачовете се печелят, когато се бележат голове, а Ливърпул изпитваше огромни затруднения с отбелязването на попадения през миналия сезон. Лаказет приключи кампанията с 27 гола за Лион, който до последно дишаше във врата на Пари Сен Жермен. 24-годишният играч е в полезрението на много клубове.

1. Карлос Тевес

Звучи доста амбициозно Ливърпул да успее да се пребори за Карлос Тевес, но не и невъзможно. Говори се, че той е готов да напусне Ювентус и вече дори преговаря с Атлетико Мадрид. Опция пред него е и завръщане в родината с екипа на Бока Хуниорс. Със сигурност да видим Карлито отново във Висшата лига би било много интересно.

Източник: TalkSport.com

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията