Шок за Бразилия – Неймар аут до края

Увеличиха наказанието на звездата, няма да играе повече на Копа Америка

Sportinglife
Sportinglife 09:05 ч., 20 Юни 2015
0
567
Getty Images

Бразилия е в истински шок. Наказанието на футболния принц на страната Неймар бе увеличено и нападателят на Барселона няма да играе повече на Копа Америка.

Вместо за два мача санкцията за червения картон при 0:1 срещу Колумбия вече става четири двубоя.

А точно толкова ще има Бразилия, ако достигне до финала. Освен това дисциплинарната комисия на южноамериканската федерация КОМНЕБОЛ глоби Неймар с 10 000 долара.

Разбира се, това е най-малкият проблем за голмайстора.

Каква е причината за новото наказание?

След като удари с топка колумбиец след края на мача, Неймар изчакал чилийския съдия Енрике Осес в тунела и започнал да го псува.

А колумбиецът Карлос Бака, който нападна Неймар на терена, е санкциониран за два мача и глобен с 5000 долара.

Дежа вю за Бразилия. Миналата година на Мондиал 2014 без Неймар отборът забрави какво е да се печели мач. Звездата бе контузен на четвъртфинала именно срещу Колумбия, последва разгромът с 1:7 от Германия и 0:3 от Холандия в малкия финал.

Селекционерът Карлос Дунга ще се опита да се върне към миналото, за да замени Неймар по най-добрия начин.

Вероятно мястото му ще бъде дадено на ветерана Робиньо. Той ще играе в атака заедно с Дъглас Коста. А за първи път титуляр за „селесао” на турнира се очаква да започне Фелипе Коутиньо, откритието на Ливърпул.

„Неймар е велик футболист и нашата голява звезда, но можем и без него - отсече Коутиньо. – Не знам дали ще играя. Всеки от нас е подготвен, а решението зависи от треньора. Бразилските футболисти са умни, бързи и креативни. Най-важното е да си свършим работата на терена.”

Бразилия трепери за мястото си в четвъртфиналите. Всички отбори в група С имат по три точки. В последния си мач „селесао” е фаворит срещу Венецуела, но точно този тим победи Колумбия. Четвъртият отбор в групата е Перу.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията