Шампанско и сълзи за ЦСКА – част IV

Шампанското за ЦСКА пак започна да се изстудява

Джони Кейджов
Джони Кейджов 07:25 ч., 23 Юни 2015
0
1417
Lap.bg

Шампанското за ЦСКА пак започна да се изстудява. След като „червеният” клуб отново бе на косъм от бездната, пак се появи Гриша Ганчев и измисли нова схема.

Сълзите бързо бяха избърсани от очите и се възцари оптимизмът. Не може да се отрече – ловешкият бизнесмен явно е готов да мине през деветте кръга на ада, но най-накрая да вземе ЦСКА. И този път с право ще заслужи аплодисментите на всички „червени” фенове. ЦСКА е марка, която не заслужава да играе в селския футбол, а Ганчев преди изпълкома изрече това, което всички мислят – без ЦСКА и Левски футбол не може да има.

Разбира се, думите на бизнесмена не означават, че двата гранда имат право да живеят над закона.

ЦСКА върви с две крачки пред Левски по дългове, но „сините” много вероятно да са на същото място догодина. Затова Ганчев търси законовия вариант "червеният" клуб да продължи съществуването си.

Факт е, че той е болезнен. Локомотив (Сф) ще бъде зачеркнат. Но какво направиха „червено-черните” фенове от деня, в който апелативната комисия на БФС произнесе присъдата с лиценза?

Мълчание и примирение. Нито ветераните на Локо, нито запалянковците се възпротивиха. Напротив – бяха приели съдбата си, че са част от аматьорския футбол на България. Въпреки че клубът е създаден през 1929 година, въпреки че има легенди като покойните Никола Котков и Начко Михайлов.

В този момент Николай Гигов може да бъде оправдан. Истината е, че той е натрупал нетолкова големия дълг от 1,5 милиона лева. Но в нито един момент в последните 20 години бизнесменът не получи подкрепа от своите фенове и държавата за базата край пазара „Илиянци”

Президентът на БФС Борислав Михайлов с половин уста призна, че новият проект на Гриша Ганчев ще мине. Само трябва да се действа много бързо. Информациите сочат, че всички дългове на Локомотив са изчистени. Няма да се свиква нов изпълком, а просто клубът ще получи лиценз под мониторинг. А Ганчев и Гигов ще го прекръстаят в ЦСКА. Трябва да се признае, че в последния момент е измислено почти перфектно.

Логично социалинте медии избухнаха като вулкан. В неделя онлайн феновете се бяха притаили с надежда и петиции към Ганчев да спаси ЦСКА, сега участието в „А” група, при това с мощна финансова подкрепа, пак изглежда реално. Шампанското отново е в хладилника и готово за изваждане. Но да не слагаме каруцата пред коня. Преди два дни предложихме, че презстои последната четвърта част на сериала „Шампанско и сълзи за ЦСКА”. Както повеляват марковите холивудски бестселъри, винаги има време за още един епизод. Така че – to be continued…

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията