Топ 10 на най-обещаващите млади играчи

Всеки от тях е готов за блестяща кариера

Sportinglife
Sportinglife 14:35 ч., 23 Юни 2015
0
2080
GETTY IMAGES

Времето тече бързо и след около месец и половина ще се поднови битката в английската Висша лига и повечето от останалите водещи първенства.

Новият сезон ще е нова възможност за някои от най-ярките таланти в европейския футбол отново да демонстрират качествата си.

"90min" изготвия своя Топ 10 на най-обещаващите футболисти на Стария континент.

1. Матео Ковачич

Хърватинът е свързван усилено с трансфер в Ливърпул. Качествата му са очевидни, след като блесна със серия силни мачове в Серия "А".

Не е никак случайно, че получи честта да носи фланелката с №10 в Интер. Независимо дали осъществи трансфер или остане на "Меаца" от Ковачич се очаква да направи голяма кариера.

2. Джордан Айб

19-годишният Айб демонстрира, че е готов да покори Висшата лига с няколко чудесни изяви през миналия сезон. След като прекара половин сезон под наем в Дарби Каунти, Брендън Роджърс го призова отново под знамената на Ливърпул.

3. Маркиньос

Когато толкова млад играч струва над 40 млн. евро, значи няма нищо случайно. Толкова плати ПСЖ за него през 2013 г., въпреки че не успя да се наложи като твърд титуляр в състава на парижани.

Той обаче вече има няколко повиквателни за националния отбор на Бразилия, което е показателно.

4. Макс Майер

Вундеркиндът на Шалке е само на 19 години, но вече успя да впечатли в Бундеслигата. Блесна и при победата с 4:3 над Реал. Определено ще трябва да се следят изявите му през следващия сезон.

5. Пауло Дибала

Сравняват бившия съотборник на Чочев в Палермо с Лионел Меси. Силните му изяви му осигуриха трансфер в Ювентус, където се очаква да разгърне напълно потенциала си.

6. Хесе Родригес

Хесе притежава всичко необходимо, за да се превърне в звезда в Реал Мадрид. На него му бе даден шанс още от Жозе Моуриньо. В Испания твърдят, че Родригес е по-добър от Гарет Бейл, когато уелсецът бе на 21 години.

7. Мемфис Депай

Новото попълнение на Манчестър Юнайтед без съмнение е сред най-силните млади футболисти в света. През миналия сезон той вкара 28 гола в 40 мача за ПСВ Айндховен.

Висшата лига ще е голямо предизвикателство за младока, но тези, които са го гледали, нямат съмнение, че ще успее на Острова.

8. Юлиан Дракслер

Брилянтен флангови футболист, който направи своя дебют в Бундеслигата едва 16-годишен. Постоянно го свързват с трансфер далеч от Шалке, но той засега остава в Гелзенкирхен. Двата му крака са еднакво силни и постоянно тероризира противниковите отбрани.

9. Рафаел Варан

Вероятно най-добрият млад централен бранител в света. Отличава се със своята интелигентност и неслучайно вече има над 100 мача за Реал Мадрид.

Сравняват го с клубната легенда Фернандо Йеро, което няма как да не е огромен комплимент.

10. Пол Погба

Диамантът на Ювентус бе изпуснат от Манчестър Юнайтед, а сега Челси и Манчестър Сити мечтаят да го върнат на Острова.

Апетит към него има и от страна на Реал Мадрид. Само на 22 години той беше движеща сила за успехите на Ювентус през изминалия сезон.

Отличен дрибльор и асистент, той би бил отлично допълнение към всеки един отбор в Европа.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията