ЦСКА - ново начало

Шампанско и сълзи за ЦСКА продължава

Джони Кейджов
Джони Кейджов 09:00 ч., 25 Юни 2015
0
3039
lap.bg

Шампанско и сълзи за ЦСКА очевидно се превърна в любим сериал за аудиторията и не иска да бъде спиран. Мъглата се бе спуснала дълбоко върху Борисовата градина, сълзи не останаха. Когато дойде времето за новото начало.

ЦСКА продължава да съществува в истинския, в оригиналния си вид. Гриша Ганчев и Юлиян Инджов взривиха „червената” общност с обещанието да изправят 31-кратния шампион.

Да изчистят дълговете, да го върнат на върха. Отваряйте шампанското!

24 юни се оказа съдбовен за ЦСКА. Вместо в гроба дойде време за начало на нов живот. Дори фактът, че отборът вероятно ще започне участие от „В” група не намали еуфорията.

Запалянковците спряха да се ругаят един друг, Спряха да се делят на морални и неморални. Обещаха си да са заедно на стадиона и в подкрепа на ЦСКА. Лош вкус остава в устата от мълчанието не фенклуб „Сектор Г”, който написа декларация против Ганчев и в подкрепа на Васил Божков. Говорим ли за морал, то сега е взето моралното решение.

Никой вече не може да се съмнява в „червеното” сърце на Гриша Ганчев.

Какво ли не опита ловешкият бизнесмен, за да спаси ЦСКА. Бе готов да преструктурира своя Литекс, бе готов на тройната комбинация с Локовотив (Сф). Единствен от изпълкома удари по масата и каза, че без ЦСКА и Левски футбол не може да има. Колегите му в управата на БФС трябва да извадят бележниците и да си записват.

Така се защитава кауза. Не говорим тук дали става въпрос за ЦСКА. Говорим, че догодина отбори за първенство могат да не останат, ако всичко е толкова стриктно, както тази пролет.

Ганчев преглътна не само знака „Стоп”, поставен му от колегите в изпълкома. Ще трябва да преглътне и около 20 милиона лева задължения, които трябва да изплати.

Показа, че ЦСКА не е някакви си бази, а кауза за цял живот. Сега държавата иска или не, ще трябва да му преотстъпи „Българска армия” и Панчарево. Въпреки че Ганчев деклалира, че ще плаща наем. Защото ако това стане, тогава наистина пред парламента може да има „червен” митинг. И то с основание.

Юлиян Инджов беше сатанизиран заради тотално неадекватните си изяви като футболен ръководител от март насам. Но успя да изчисти името си, влизайки в тандем с Ганчев. Оказа се, че най-неподходящите в ЦСКА са били семейстно Манджукови, които логично отиват в забвение. Ще бъдат запомнени като „Титан”-ите. С други думи – като хора, които са сложили ЦСКА в ковчега, но не са успели да го пуснат в земята.

Шампанското пак е отворено. ЦСКА съществува и е готов за битка. Да, през този сезон няма да има вечно дерби с Левски. Няма да има и мач на омразата срещу Лудогорец. Но не това е най-важното. Важното е, че бате Сашо Манов ще влезе тази сутрин в музея, ще разгледа за единмилионен път купите и ще отрони една сълза. От щастие, а не от радост.

Шампанско и сълзи за ЦСКА. Новото начало е сложено. Няма да прогнозираме колко дълъг ще е вторият сезон на сериала. Но със сигурност очаквайте продължението.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията