Копа Америка 2015 е класика, а най-доброто предстои

Селфита на терена, ритници, пръст в задника, голове...

Динко Гоцев
Динко Гоцев 13:35 ч., 26 Юни 2015
0
816
Getty Images

Копа Америка е класическа до момента, а предстоят последните и най-важни 5 мача. В неделя ще знаем полуфиналистите във втората двойка, първата е Перу – Чили.

Типично за турнира, емоциите са много, скандалите – също, голове и хубави изпълнения се редят с грозни ритници, провокации, червени картони и наказания.

Една вечер гледаш как Меси, Ди Мария и Агуеро бродират комбинации, на следващата  - ритниците на уругвайците по Видал и Санчес, пръстът на Гонсало Хара в задника на Единсон Кавани и 9 жълти, два червени картона...

Статистика и програма

Четвъртфинали

Чили – Уругвай 1:0

Перу – Боливия 3:1


Петък срещу събота, 02,30 ч

Аржентина – Колумбия

Събота срещу неделя, 00,30 ч

Бразилия – Парагвай

Полуфинали

Понеделник срещу вторник, 02,30 ч

Чили – Перу

Вторник срещу сряда, 02,30 ч

Победител Аржентина/Колумбия – победител Бразилия/Парагвай

Финал

4 юли, 22 ч

Голмайстори на турнира досега

Артуро Видал (Чили) и Пауло Гереро (Перу) по 3 гола

 

Домакинът Чили е отборът на турнира дотук, което също е класика за историята на Копа Америка. Почти винаги домакините стигат далеч, а тук намирисва вече на финал. След 1:0 над носителя на купата Уругвай, чилийците чакат далеч по-непретенциозния Перу.

Перуанците не са слаби, победиха с 3:1 Боливия, но нямат звездите и амбицията на домакина.

В другите четвъртфинали Аржентина чака Колумбия в звездно шоу на споменатите аржентински фурии и Фалкао, Бака, Хамес и компания отсреща. Победителят ще играе на полуфинал срещу спечелилия между Бразилия и непреклонния Парагвай.

Наказанието на Неймар още след втория мач отне от блясъка на селесао, но бразилците са по-мотивирани отвсякога. Парагвай не се даде на Аржентина, сочен за абсолютен фаворит за титлата. И сега няма да е лек съперник, а преди четири години дори игра финал.

Колумбийците не показват добра игра дотук, едва се измъкнаха от групата, но успяха да бият в нея Бразилия в още един от класическите мачове на нерви и грубости. Насреща им е Меси, жаден за първи трофей с националния, а и аржентинската гордост, която търпи вече 24 години без каквато и да е купа.

С 41 гола в 20 мача турнирът е резултатен, като най-голям принос имат домакините. Чили вкара 10 от попаденията дотук и лети високо. Този тим никога не е печелил Копа Америка в 99-годишната история на турнира. Може и да няма по-добър шанс – и като поколение с добри играчи, и като фактор домакинство.

Екзотика внесе Ямайка, поканен този път на мястото на САЩ. Тимът не игра никак лошо и в трите си мача в групата, а мигът, в който бранителят Дешон Браун си донесе телефона на терена и си направи селфи с Лео Меси веднага след края на мача срещу Аржентина, остава в историята.

Също като скандалите около Артуро Видал, катастрофирал в нетрезво състояние, а след 2 дни направил голям мач за Чили.

И оплакванията на бразилците от наказанието на Неймар и отношението на съдиите като цяло към отбора им.

Всичко това е Копа Америка. А най-доброто предстои с двата по-интересни четвъртфинала, полуфиналите и финала.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията